Araç Değer Kaybı Şartları Nelerdir?

Genel Manşet Tanıtım

Değer kaybı şartları bilinerek hareket edildiği zaman araçlarda meydana gelen değer kayıplarını almak oldukça basit olacaktır. Bu yüzden de bireylerin başvuru yapmadan hemen önce kendilerinden nasıl şartlar isteniyor olmasından ne gibi evraklar isteniyor gibi durumlar olduğuna dikkat etmek gerekir.

Araç değer kaybı şartları genel olarak incelenecek olduğu zaman;

  1. Trafikte yer alma süresinin en fazla on yıl olması, yani araçların en çok on yaşında olması
  2. Trafikte bulunan tüm araçlarda zorunlu sigorta olması gerekir. Eğer zorunlu sigortalar yaptırılmamışsa bu süreçlerde ödemeleri araç sahiplerinin kendisi ödemek zorunda kalır. Bir yandan da zorunlu sigorta olmadan trafikte yer aldıkları için cezai işlemlere ödeme yapmak zorunda kalırlar.
  3. Araç değer kaybı başvurusu yaparken bireylere tanınan sürede başvurular yapılmalıdır. Kaza anından itibaren iki yıl geçerlilik süresi vardır. Eğer bu süre içerisinde başvurular yerine getirilmezse de zaman aşımına uğrayacak ve ödeme almak için hak kazanılsa bile yine de iptal edilecektir.
  4. Araçların kazadan önce en fazla 163 bin km sınırında olması
  5. Kaza anındaki son hız ve km’si
  6. Kaza sırasında mağdur ya da az kusurlu olma şartları aranır.

Yukarıda yer alan tüm şartların yerine getirilmesi ardından bireyler başvurularını yaparak ödeme almak için hak kazanabileceklerdir.

Araç Değer Kaybı Alanlar Var Mı? Değer Kaybı Alanların Yorumları

Araç değer kaybı alanlar yorumları başvuru yaparak ödeme alma düşüncesinde olan birçok kişinin merak ederek araştırdığı bir detaydır. Genel olarak incelenecek olduğu zaman gerekli tüm prosedürleri yerine getiren kişiler başvuru süreçlerine dikkat ettiği zaman ödemeleri alabilmişlerdir. Fakat bu süreçte oldukça dikkatli hareket etmek gerekir.

Araç değer kaybının alınabilmesi için bireylerin kendilerinden istenen şartları yerine getirmesi, ardından istenen evrakları hazırlaması ve belirlenen sürede başvuru yapması gerekir.

Değer kaybı alanlar yorumları paralel olarak incelenecek olduğu zaman birçok kişinin gerekli şartları yerine getirerek ödemeleri alabildiği de gözlenmektedir.

Araç Değer Kaybı Hesaplaması

Araç değer kaybı hesaplaması genel olarak incelenecek olduğu zaman birçok detaya dikkat edilmesi gerekir. Bu ödemelerin hesaplanması için araç sahipleri her ne kadar kendileri için bir formül var mı diye araştırsalar bile maalesef ki öyle bir formül yoktur. Bu noktada araçla ilgili birçok detay gözler önüne alınması ve buna göre hesaplamaları yapmak gerekir.

Araç değer kaybının hesaplanması için göz önüne alınacak olan faktörler;

  1. Araçların ilk üretim tarihleri
  2. Araçlarda hasar geçmişleri var mı, eğer varsa bunların neler olduğu
  3. Araçların son km cinsi ne kadar
  4. Aracın markası ve modeli
  5. Aracın ilk trafiğe çıkmış olduğu tarih
  6. Aracın ikinci el pazarındaki değeri

Nedir gibi birçok faktör gözler önüne alınarak hesaplanır. Her bir araç için farklı değerlendirmeler meydana gelir. Bu hesaplamaların yapılması ardından yukarıda yer alan şartları yerine getiren ve kendilerinden istenen evrakları hazırlayarak başvuru yapan bireyler ödemelerini alabilirler.

Ödemeler için başvuru nasıl yapılacak, hangi prosedürler devreye girecek gibi detayları bilmeyen kişiler de araç değer kaybı avukatları ile anlaşarak daha rahat ilerleyebilirler. Bu avukatlar alanında en iyi isimler olarak devreye girerken bir yandan ödemelerin daha hızlı ve sorunsuz alınması için etkili olacaktır.

Hem evrak hazırlamadan hem gerekli şartlara kadar her şeyi detaylı bir şekilde planlamak ödeme alma konusunda birçok rahatlığı da beraberinde getiren süreçler arasında yer alacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir