Araç Değer Kaybı Davası Nasıl Açılır?

Genel Manşet Tanıtım

Araç değer kaybı davası nasıl açılır sorusunun yanıtını pek çok kişi gibi sizler de merak ediyor olabilirsiniz. Bu davalar, sigorta şirketi ya da kazada kusurlu olan taraflardan değer kaybı karşılamadığı zamanlar açılmaktadır. Eğer sizler de böyle bir durum ile karşı karşıya kalmışsanız durumu dava sürecine taşıyabilirsiniz. Böylelikle de yaşadığınız kazanın ardından almanız gereken değer kaybını alarak sizler de sorunsuz şekilde meydana gelen hasarı giderebilirsiniz.

Değer kaybı almak istiyorsanız eğer öncelikli olarak doğru biçimde başvurularınızı gerçekleştirmeniz gerekir. Ancak başvurularınızı gerçekleştirseniz bile sigorta şirketi ve kazada kusurlu olan taraf masrafları karşılamayabilir. Böyle bir durumda sizlerin mağdur olmanızı engellemek adına araç değer kaybı davası açma imkanınız bulunur. Bunun için dava açmak istediğinizde de belirli detaylara dikkat etmeniz gerekecektir. Eğer sizler de bu detaylara dikkat ederseniz sorunsuz bir biçimde değer kaybını alabilir ve maddi hasarınızı giderme imkanını elde edebilirsiniz.

Sizler de yaşadığınız sürecin ardından değer kaybı almak isterseniz eğer Yargıtay tarafından verilen emsal karara uygun bir biçimde hareket edebilirsiniz. Normal durumlarda sizlerin değer kaybı alabileceğiniz yerler ise şu şekilde sıralanmaktadır;

  1. Sigorta şirketleri
  2. Kasko şirketleri
  3. Araç sürücüsü
  4. Aracın ruhsat sahibi

Değer kaybı başvurusu yaptığınız zaman sizlerin de bu alanlardan değer kaybınızı almanız gerekir. Ancak tüm bu alanlardan değer kaybı alamazsanız eğer bu kez dava sürecine gidebilir ve bu şekilde değer kaybınızı alabilirsiniz.

Araç Değer Kaybı Almanın Şartları Nelerdir?

Araç değer kaybı şartları sağlanması durumunda insanlar değer kaybını alma imkanını elde ederler. Ancak bu şartlar sağlanmazsa değer kaybının alınabilmesi mümkün olmayacaktır. Bu kapsamda sizler de değer kaybı almak istediğiniz zaman öncelikli olarak şartları sağlamanız gerekir. Değer kaybını alabilmeniz adına sağlanması gereken şartlar ise şunlardır;

  1. Hasar gören aracın onarılmayacak hale gelmemesi
  2. Yapılan kazada %100 kusurlu olunmaması
  3. Kazada hasar gören arabanın 10 yaşından küçük olması
  4. Yaşanan kazanın iki araç tarafından gerçekleştirilmiş olması
  5. Hasara uğrayan aracın km olarak 163.000 km’yi geçmemesi
  6. Yaşanan kaza sırasında bir hasar olması ve onarılması
  7. Daha önceden yapılan bir trafik kazası sonucunda aracın parçalarının değişmemesi

Tüm bu detaylara önem verdiğiniz zaman sizler de değer kaybı alabilmek adına başvurularınızı sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru işlemlerinizi de eksiksiz şekilde tamamladığınız zaman sizler de değer kaybı alarak maddi hasarınızı giderebilirsiniz.

Değer Kaybı Davası Ne Zaman Sonuçlanır?

Değer kaybı davası açtığınız zaman bu davanın ne kadar süreceği konusu da merak edilen konular arasında yer alır. Sizler de değer kaybını tahsil edemediğiniz zaman dava sürecine gitmeyi tercih etmiş olabilirsiniz. Bu yola başvurduğunuz zaman değer kaybı davalarının ne zaman sonuçlanacağına dair olarak net bir bilgi vermek söz konusu değildir. Çünkü mahkemelerin yoğunluk sürecine göre bu durumda çeşitli değişiklikler meydana gelmektedir.

Sizler de değer kaybı için dava sürecine başvurduğunuz zaman hukuki süreç içerisinde iyi bir avukat ile birlikte ilerlemeniz gerekecektir. Eğer bu süreç içerisinde iyi bir avukat ile ilerlemezseniz bu durum sürecin çok daha sorunlu olmasına neden olacaktır. Ancak sizler araç değer kaybı dava süresi konusunda daha erken hareket etmek istiyorsanız iyi bir avukat ile ilerleyebilirsiniz. Böylelikle de sürecin çok daha etkin ve hızlı bir biçimde ilerlemesini sağlayacaktır. Bu durum da sizlerin sorunsuz şekilde değer kaybı almanızı sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir