Kitapi… 9 Yılın Ardından Gelişmiş Özellikler ve Pro Plan Seçenekleriyle Yeni Sürüm Yayında

Genel Manşet Tanıtım

9 yıl önce iki gönüllü girişimcinin vizyonuyla hayata geçirilen Kitapi, ücretsiz bir kütüphane yazılımı olarak başladığı yolculuğunu, 2020 yılında, kurulan Kodventure Teknoloji AŞ çatısı altında yeni sürümüyle devam ettirir. Zira, sadece bir kütüphane yönetim yazılımı değil, aynı zamanda bir sosyal platform olma hedefini taşıyan Kitapi, son sürümüyle hedefine bir adım daha yaklaştığını göstermekte.

Yeni sürümde ücretsiz özelliklere ek olarak, kullanıcılara daha fazla özellik sunan Pro Plan seçeneği de mevcuttur. Pro model, Kitapi’nin Türkiye’de ve dünya çapında kullanıcıları için daha büyük bir kitleye hitap etmeyi hedefliyor. Son dokuz yılda Kitapi, Türkiye’de okul kütüphaneleri, belediyeler, şirket kütüphaneleri, vakıf kütüphaneleri ve üniversitelerin yanı sıra kişisel kütüphanelerde dahil olmak üzere 12 binden fazla kütüphanede kullanıldı.

22 bin kayıtlı kullanıcı, 800 binden fazla üye ve 3.5 milyon kitap kaydıyla Kitapi, toplamda 1.5 milyon ödünç verme işlemine ev sahipliği yaptı.

Kitapi’nin kurucuları, çoklu dil desteğiyle gelen global sürümün, Türkçe konuşulan ülkelerde ve Avrupa’daki okullarda daha fazla kullanıcıya ulaşacağını öngörüyor. Yeni sürüm, yeni eğitim öğretim sezonuyla kullanıcılarıyla buluştu.Profesyonel Plan ile kullanıcıların dikkatini çekti. Ücretsiz sürümde reklam bulunurken, profesyonel sürüm daha hızlı çalışıyor ve reklamsız bir deneyim sunuyor. Ayrıca, ücretsiz sürümde eser ve üye sayıları üzerinde bazı kısıtlamalar getirilse de, bu sınır daha önce aşılmışsa mevcut kullanıcılar bu kısıtlamalardan etkilenmiyor.

Yeni sürümle birlikte Kitapi, sadece bir kütüphane yazılımı olmanın ötesine geçerek bir ekosistem kuruyor. Bu ekosistem üç farklı yan proje üzerine inşa ediliyor: e-ticaret, sosyal medya ve eğitim odaklı projeler. İlerleyen dönemlerde bu projeler hakkında daha fazla bilgi paylaşılacak ve Kitapi’nin sunduğu fırsatlar genişletilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir