Kitapi Ücretsiz Kütüphane Otomasyonu Artık Kodventure Teknoloji AŞ. Bünyesinde

Genel Manşet Tanıtım

Kitapi ücretsiz kütüphane otomasyonu artık Kodventure Teknoloji AŞ. bünyesinde faaliyetlerine devam edecek.

Gönüllü iki girişimci tarafından 2015 yılında başlatılan Kitapi ücretsiz kütüphane otomasyonu artık Kodventure Teknoloji AŞ. bünyesinde faaliyetlerine devam edecek.

Kitapi’nin kurucuları tarafından 16 Ocak 2020’de kurulan Kodventure Teknoloji AŞ. şirketi 5 yıldır artan bir kullanıcı kitlesine sahip olan ve 950 binden fazla kitabın okuyucusuyla buluşmasına vesile olan Kitapi’nin yurt dışını da kapsayarak daha profesyonel bir şekilde hizmet vermesini hedefliyor.

Hali hazırda çeşitli Türk sivil toplum kuruluşları tarafından yurt dışında da kullanılan Kitapi’nin yeni sürümü hazırlanıyor. Bu sürümde çoklu dil desteği de verilerek herkesin Kitapi’den ücretsiz faydalanması sağlanacak.

2015’den bugüne kadar her yıl artan bir kullanıcı kitlesi yakalayan Kitapi’de 7000’in üzerinde kayıtlı kütüphane mevcut. Toplam üye sayısı 500 bine yaklaşan platformda bugüne kadar 1400 farklı kütüphaneden 165 bin farklı üye, toplam 953 bin kitap ödünç alma işlemi gerçekleştirmiş durumda. Ayrıca platforma kayıtlı kitap sayısı toplam 1 milyon 800 bin.

Bilhassa okul kütüphaneleri tarafından rağbet gören Kitapi herkesin kayıt olup hemen kullanabileceği, karmaşık kütüphane ekranları içermeyen, hedefe yönelik, kullanımı kolay bir kütüphane yönetim platformu. Kitapi’de üye tanımları, eser tanımları ve ödünç alma işlemleri gibi temel kütüphane hizmetlerinin yanısıra gençleri kütüphaneye yönlendirmek için üyelerin birbirini takip etmesi, okunan kitaplara yorum yazılabilmesi, oyunsallaştırma gibi özelliklerin dışında kütüphane faaliyetlerinin diğer insanlara da ulaşmasını sağlamak için her kütüphaneye Kitapi domaini altında ücretsiz bir blog sayfası da sunuluyor. Ayrıca iOS ve Android platformları için geliştirilmiş KitPad tablet uygulamaları sayesinde öğrenciler kendi başlarına kütüphaneden kitap alabiliyor.

Kitapi, okul kütüphaneleri tarafından sıkı bir şekilde kullanıldığı için son 2 yıldır her eğitim öğretim dönemi sonrasında platform üzerinden Kitapi Karnesi adı altında öğrenci üyelere okudukları kitaplara dair karne yayınlanıyor. Bu karnelerde öğrenci üyeler bulundukları sınıftan okul geneline, ilçeye, ile ve Türkiye genelindeki bütün Kitapi kullanıcılarına göre durumunu görebiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir