Kitapi Üye Öğrencilere Kitapi Karnesi Veriyor

Genel Manşet

Kütüphaneler için tamamen ücretsiz, internet tabanlı, sosyal bir otomasyon yazılımı olan Kitapi, sessiz sedasız yoluna devam ediyor. Gönüllü yazılımcılar tarafından Türkiye’deki bütün okul kütüphanelerine yönelik, kurulum gerektirmeyen, modern ve sosyal bir otomasyon yazılımı olarak hayata geçen Kitapi 4. Yılında… Kitapi, projesi bulut sistemi mantığıyla çalışıyor. Herhangi bir kurulum gerektirmeyen internete bağlı her platformdan sisteme giriş yapmak mümkün.

Türkiye genelindeki okul kütüphanelerinin günümüz teknolojisine ayak uydurabilmesi için kütüphanelerin ihtiyaçlarını karşılayan modern ve sosyal yönleri güçlü bir yazılım olarak Kitapi, 4000’den fazla kütüphane tarafından kullanılmakta. 300 bin üyeyi kitaplarla buluşturan Kitapi sistemini kullanmak için uzman deneyimi gerektirmeyen ve bir kütüphane yazılımından çok daha fazlasını sunan adeta canlı bir platformdur.

Kitapi Karnesi

Yayın hayatına başladığından bu güne dek sisteme pek çok ilaveler yapıldı. Bunların sonuncusu Kitapi Karnesi…

Kitapi’yi kullanan kütüphaneler içinde sınıf ve şube bilgisi bulunan bütün öğrenci üyeler için Kitapi Karnesi her dönem verilecek. İlki 2018-2019 eğitim öğretim yılının birinci dönemini yani 17 Eylül 2018 – 18 Ocak 2019 aralığını kapsayacak. İstatistiksel verileri karne için hazırlayabilmek adına 10 Ocak 2019 tarihine kadar olan işlemler baz alınacağı yetkililerce duyuruldu.  

Kitapi Karnesi’ nde Neler Var?

Kitapi Karnesi’ nde her üye için aşağıdaki başlıklara ait sayılar yer alacaktır. Üyeye ait bilgilerin yanı sıra her madde için üyenin kayıtlı olduğu şubenin ortalaması, üyenin sınıfının -şube gözetmeksizin- ortalaması, üyenin bağlı olduğu kütüphanesinin ortalaması, eğer tanımlıysa kütüphanenin kayıtlı olduğu ilçenin ortalaması, kütüphanenin kayıtlı olduğu ilin ortalaması ve nihayetinde Kitapi bünyesindeki bütün öğrencilerin ortalaması da karnede yer alacak. Böylece üye kendi durumunu şubesindeki, sınıfındaki, kütüphanesindeki, ilçesindeki, ilindeki ve nihayet tüm Türkiye’deki diğer üyelerin ortalamalarıyla karşılaştırabilecektir.

Kitapi Karnesi’ nde ayrıca üyenin -karne dönemi içerisinde- ödünç alıp teslim ettiği kitapların isimleri de yer alacaktır.

Karnede Yer Alacak Başlıklar:

Bir kitabı ortalama kaç günde okuyor?

Bir kitap ortalama kaç sayfa?

Kaç kitap okudu?

Toplam kaç sayfa okudu?

Ödünç aldığında teslim tarihini kaç kez uzattı?

Kaç kitabı geç teslim etti?

Kaç kitabı hasarlı teslim etti?

Kaç kitabı kaybetti?

Kaç kez ödünç alıp sonra iptal etti?

Kaç kitap yorumu yazdı?

Kaç blog yazısı yazdı?

Kitapi Karnesi bir nevi üyenin özeti mahiyetindedir ve otomatik oluşturulmaktadır. O nedenle karnede üye ile ilgili herhangi bir olumlu olumsuz değerlendirme yer almayacağı bildirildi.

Karneye Nasıl Ulaşılacak?

Karneler, 10 Ocak 2019’da hazırlanacak olup, kütüphane sorumlusu hesabından giriş yapılarak, sol menüde “Karne” bölümünde yer alacaktır. Menüden karneye tıklandığında kütüphane bünyesindeki öğrenci üyelere dair sınıf – şube listesi çıkacaktır. Bu listeden sınıf-şube seçilerek çıktı alınabilecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir