Kitap Tahlil Günleri’nin 9. Etkinliği Okulumuzda Gerçekleştirildi

Genel Manşet

2014 yılında öğrencilerimize okumayı sevdirmek, onları okudukları üzerine düşünmeye teşvik etmek amacıyla okulumuzda “Kitap Tahlil Günleri” adını verdiğimiz projemizi başlattık. Kitap Tahlil Günleri’nde  amacımız; öğrencilerimize okumayı sevdirmek… Okumayı sevdirmenin yanı sıra okuduğunu anlamak, aynı şekilde anlatabilmek, en önemlisi de tüm yönleriyle okuduğunu eleştirebilmektir. Çünkü eleştirme kabiliyetine ulaşmış bir birey, okumak kelimesinin içini doldurabilen bireydir. Bilinçli okur olmak hayata aynı bilinçle bakmak için önsöz niteliği taşımaktadır.

Öğrencilerimizle buluştuğumuz her etkinlikte bir eseri konu alıp o eseri tüm yönleriyle değerlendiriyoruz. Projemizin en önemli özelliği olarak saydığımız durumsa etkinliklerimize yazarlarımızı davet etmek… Öğrencilerimizi doğrudan eserde kalem oynatanla buluşturmak, onların sayfalar arasında takılmış sorularına verilebilecek en iyi cevap olacağını düşündük. Ayrıca bir yazar ile tanışmak öğrencilerimizi heyecanlandıracaktı. Öyle de oldu. Her seferinde daha fazla katılımla gerçekleştirdiğimiz, bugün 9.sunu düzenlediğimiz etkinliğimize “Zemarkhos’un Sandığı” kitabının yazarı Mehmet SOLMAZ davetliydi…

Eğitimci yazar Mehmet Solmaz ile dolu dolu bir gün geçirdik. İki oturum halinde gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize yoğun bir katılım oldu. İlk bölümde yazarımız Zemarkhos’un Sandığı kitabıyla ilgili öğrencilerin kafalarındaki soruları cevapladı ve Zihin Haritaları üzerine öğrencilerimizle güzel bir etkileşimde bulundu. İkinci bölümde de  kütüphanemizde kitaplarımızı imzalayıp bizlerle fotoğraf çektirdi. Tüm bu güzel gün için Mehmet Solmaz’ a çok teşekkür ediyor ikinci kitabı merak ve hevesle bekliyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir