Yıl Sonu Türkçe Zümresi Toplantı Tutanağı

Genel Manşet Toplantı Tutanakları

Türkçe dersi yıl sonu zümre toplantı tutanağının tamamını buradan indirebilirsiniz.

 

……..  ORTAOKULU 2017/2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TÜRKÇE DERSİ SENE

SONU ZÜMRE TOPLANTI TUTANAĞI

 

TOPLANTI TARİHİ: 10/06/2018

TOPLANTI YERİ: Z- KÜTÜPHANE

TOPLANTI SAATİ: 11:00

TOPLANTIYA KATILANLAR:

 

GÜNDEM MADDELERİ:

  1. Açılış ve yoklama.
  2. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı
  3. 2017–2018 Eğitim ve öğretim yılı 1. ve 2. döneminde yapılan uygulamalar sonucunda ders programlarında hedefe ulaşılıp ulaşılmadığının değerlendirilmesi. ,
  4. Dersin işlenişinde yaşanan problemler ve çözüm önerileri,
  5. Derslerde kullanılacak ders araç ve gereçlerin ve donanın eksiklerinin tespiti,
  6. Diğer zümre öğretmenlerle yapılacak işbirliği esasları,
  7. Başarının artırılması için alınacak tedbirler,
  8. Dilek ve temenniler, kapanış.

ALINAN KARARLAR:

1.Zümre toplantısı, Müdür ………….. başkanlığında ve ders öğretmenleri; ………………………………..  katılımıyla kütüphanede iyi dilek ve temennilerle başlatılmıştır. Zümre öğretmenlerinin hepsinin toplantıda bulunduğu tespit edildi.

2.Başöğretmen Atatürk ve onun fikir arkadaşlarının manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

3.2017-2018 eğitim –öğretim yılı değerlendirildi:

Türkçe öğretmeni …………. ve …………  5. sınıfların büyük sınıf  olma ve ergenliğe geçişin verdiği  hareketlilikten dolayı derse dikkatlerini çok fazla veremediklerini söyleyerek; derse dikkatlerini arttırmak için 1. ve 2. dönem yapılan zümrelerde alınan kararlar yolunda hareket edilerek daha çok drama yöntemi ve soru-cevap yönteminin kullanılarak öğrencinin derse hazırlıklı gelmelerinin sağlandığını belirttiler …………….. 7. sınıflarda fazla bir sorun yaşamadıklarını onlarda sınavların,performans ve projenin daha iyi yerleştiğini söyledi. …………… 7. sınıflarda birkaç öğrenci dışında sorun yaşamadığını söyledi . …………. ve ………… 8. sınıflarda sorun yaşanmadığını belirterek bütün sınıflarda 1. ve 2.dönemde yapılan zümrelerde alınan kararların uygulandığını söylediler. Müfredatın ve konuların 2. dönem zümresinde alınan önlemler doğrultusunda zamanında bitirildiğini belirttiler.

4.Türkçe öğretmenleri …………. ve …………  derslerin işlenişinde herhangi bir sorun yaşamadıklarını belirttiler.

………………. : Derslerde öğrencilerin aktif olmasına özen gösterildiğini öğrenci merkezli sistemin kullanıldığını ve daha başarılı olunduğunu ve öğrencinin ne kadar derse katılırsa dersin o kadar zevkli ve istekli geçtiğini belirtti.Bütün sınıflarda  Türkçe dersinde öğrencilerin görev almaları sağlanarak derse olan ilgilerinin arttırılması sağlanmıştır. Performans görevleri ve proje ödevleri  okulun bulunduğu sosyal çevre ve öğrencilerin seviyelerine uygun olarak verilmiştir. Kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasına çalışılmış ve bunun özellikle evde de devam etmesi için veli toplantılarında özellikle üstünde durulmuştur.

……….>>

Türkçe dersi yıl sonu zümre toplantı tutanağının tamamını buradan indirebilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir