Kitap Tahlil Günleri-Tübitak 4006 Okul Projesi

Genel Manşet

4006 Tübitak okul bilim şenliğinde Türkçe dersi ile ilgili projemizi buradan indirebilirsiniz. 

TÜBİTAK

BİLİM FUARI

KİTAP TAHLİL GÜNLERİ

“2018”

PROJE ADI                              : KİTAP TAHLİL GÜNLERİ

PROJE ALANI                         : Türkçe

PROJE TÜRÜ                          : Araştırma Uygulama Projesi

PROJE AMACI                         : Kitap Tahlil Günleri projemizdeki amacımız okumanın yanı sıra okuduğunu anlamak, anlatabilmek, en önemlisi de  okuduğunu tüm yönleriyle eleştirebilmek. Bilinçli okur olmaya yönlendirmek.

PROJE ÖZETİ                          : Projemiz kapsamında her ay bir eseri konu alıp tüm  öğrencilerimizle o eseri okuyoruz. Süreç sonunda  eseri tüm  yönleriyle değerlendirdiğimiz bu projede imkanları zorlayarak   yazarlarımızı okulumuza davet ediyoruz. Öğrencilerimizi doğrudan esere can verenle buluşturmak, onların sayfalar arasında takılmış sorularına verilebilecek en iyi cevap olacağını düşüncesinden yola çıkarak okur yazar buluşmasını sağlıyoruz. Etkinliklerin sonunda yazarımız öğrencilerimizle fotoğraf çekip kitaplarını imzalıyor. Ayrıca okudukları eserin kalemini doğrudan görebilen genç zihinler, eser ile ilgili eleştirilerini sorularını ilk  ağızdan öğrenme şansı buluyorlar.

PROJE SONUÇLARI                : Öğrenciler bilinçli okur olarak okurken not alma becerisi kazandı. Esere eleştirel yönle bakıp bunu kimi zaman yazara    doğrudan iletebilecek özgüveni kazandılar. Okuduklarını günlük hayat ile bağ kurarak ifade edebilen öğrenciler düzenli okuma alışkanlığı kazandı.

ANAHTAR KELİMELER                       : kitap, yazar okur buluşması, imza günü, kitap tahlil günleri okuma alışkanlığı, eleştirel okuma

PROJE DANIŞMANI                : Sefa AVCILAR

PROJE ÖĞRENCİLERİ             :

PROJE MALİYETİ                    :

  • Standın düzenlenmesi için afişler
  • İncelediğimiz eserlerle ilgili  görsellerin olduğu şapka, tişört, baskı

4006 Tübitak okul bilim şenliğinde Türkçe dersi ile ilgili projemizi buradan indirebilirsiniz. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir