Fatih Öğretmen’e Veda ve Fatih Öğretmen İçin Bir Çağrı!

Genel Manşet

21 Nisan Çarşamba günü korona virüs her gün almaya devam ettiği canlar arasına Fatih Öğretmen’i de ekledi. Henüz 36 yaşında olan ve belirli bir kronik rahatsızlığı da olmayan Fatih Öğretmen’in vefatı başta Tekirdağ olmak üzere ülke genelinde derin üzüntüye sebep oldu. Ülkemizin ve eğitim camiamızın başı sağ olsun.

Fatih Öğretmen Hakkında

Çok iyi bir eş, çok iyi bir baba olmasının yanında öğrencileri, velileri, öğretmen arkadaşları tarafından da çok ama çok sevilen değerli bir insanı kaybetmenin acısı da çok daha büyük oluyor. 2015 yılında İstanbul’dan Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesi Yıldızkent Ortaokuluna atanan Fatih Korgancı 6 yıldır bu okulda birçok başarılı ve örnek çalışmaya imza atmıştı. Öğrencilerinin akademik başarılarının yanında sosyal ve kültürel gelişimlerine de katkı sunmak amacıyla yaptığı birçok çalışmayı okul geneline yayarak okul kültürünün oluşturulmasına da büyük katkı sunmuş değerli bir eğitimciydi. Okul genelinde herkes tarafından sevilen, takdir edilen ve okulun sembol isimlerinden biri olan Fatih Öğretmen, öğretmenliği boyunca mezun ettiği öğrencileriyle de iletişimini asla kesmemiş, onların başarılarını takip etmiş, sevinçlerini ve üzüntülerini paylaşmış bir öğretmendi.

Okul, öğrenci, veli söz konusu olduğunda hangi konuda, kim destek isterse veya okul idaresi ne görev verirse gocunmadan yapan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.” sözünü ilke edinmiş eğitime ve çocuğa adanmış bir öğretmendi. 

Fatih Korgancı’nın mezun ettiği ilk öğrencilerden olan, Aksoy İlköğretim okulundan yıllar önce mezun olmuş ve şu an avukatlık ruhsatını almış Elif Gök’ün, Fatih Öğretmen’in vefatından sonra paylaştığı “Hayatından Fatih Öğretmen geçmeyen herkes eksik hissederdi bence. Şimdi ise bir bilsen hayatından geçtiklerin ne kadar eksik hissediyor.” paylaşımı yürek burktuğu kadar bir eğitimcinin değerini açıkça ortaya koymaktadır.

Böylesine değerli bir eğitimci ile aynı mesleği paylaşmanın, aynı okulda çalışmanın, zümre olmanın ve aynı sınıf gruplarını üç yıl boyunca okutmanın gururunu taşıyorum. Hastalığa yakalanana dek öğrencileri için mücadele eden, son anına kadar öğrencilerine faydalı olmak, salgın sürecinde onları sınava hem bilişsel hem de psikolojik açıdan hazırlamak gayesiyle eğitimin en ön safında yer alan bu kıymetli öğretmenin adının yaşatılması gerektiğine inanıyorum. Tekirdağ Kapaklı ilçesine defnedilen, ailesi ve kardeşlerinin de burada ikamet ettiği Fatih Korgancı’nın isminin görev yaptığı Yıldızkent Ortaokuluna verilmesi bu değerli eğitimcinin ardından ona ve yaptıklarını onore etmek adına çok önemli bir karar olacaktır. Velilerin, öğrencilerin, öğretmenlerin ve ilçenin sembol öğretmenlerinden olan Fatih Korgancı’nın ismi Fatih Korgancı Yıldızkent Ortaokulu olarak yaşatılmalıdır. 

Rabb’im mekanını cennet eylesin. Başta ailesi olmak üzere sevenlerine sabır diliyorum. 

Erkin Saçar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir