“Senin Maceran 2: Büyük Hazinenin Peşinde” Macera Devam Ediyor

Genel Genel Dokümanlar Manşet Oku-Yorum

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüsün ülkemizde yavaş yavaş etkisini yitirdiği şu günlerde yazarımız Elif ALP, yeni maceralara koyulmuş bile… 2020’nin son günlerinde Oku-Yorum bölümünde yazarımızın “Senin Maceran: Tılsımlı Kolyenin Peşinde” isimli kitabını incelemiştik. Elif ALP, okurlarından aldığı enerjiyle “Senin Maceran 2: Gizemli Hazinenin Peşinde” eseriyle “Senin Macera” serisine kaldığı yerden devam ediyor.

Senin Maceran 2: Gizemli Hazinenin Peşinde, ilkinde olduğu gibi bir macera teması üzerine kurulu. Yazarımız, çocuklarda merak ve ilgi uyandırmak için tarihi ve gerçek mekanları eserlerinde tercih ediyor. Bu eserinde Sakarya’nın Pamukova ilçesine bağlı Akçakaya Köyü’nü seçmiş. Okurlarının eğlenerek okumalarının yanı sıra eserin ülkemizdeki tarihi yerler hakkında bilgiler içermesi “okunma” görevi dışında öğretici bir kimliğe sahip olduğunu bizlere gösteriyor. Ayrıca yazar, koronavirüsü kurguya dahil etmiş. Bu da pandemi dönemde yazılan bir eser olarak fark oluşturuyor. Bir nevi ileride hatırlamak dahi istemeyeceğimiz koronavirüs, bu eserle hatıralarımızda tazeliğini hep koruyacak gibi.

Eserin Geçtiği Yer: Akçakaya Köyü

Akçakaya Köyü, Sakarya’nın Pamukova ilçesinde bulunmakta. Bizanslılar döneminde para basım merkezi olarak kullanılan köyün Akçakaya ismini akçeden (para) aldığı söylenmektedir. Başka bir rivayete göre köy, ismini civarındaki beyaz mermer kayalıklarından alıyor.

Tarihi eserler yönünden zengin olan Akçakaya’da kilise kalıntıları ve birçok taş mezar yer alıyor. Bugün hala büyük bir bölümü ayakta kalan Dikili Taş Anıtı gelen misafirleri köy yolu üstünde selamlamakta.

Esere Genel Bir Bakış

Genç okurlar eseri okurken yine kendi kararları doğrultusunda istedikleri yoldan ilerleyebiliyorlar. Benim gibi meraklıysanız diğer yolları da okumak için geri döneceğinize eminim. Yazarımız, eserde mesaj niteliğinde cümlelere yer vermiş. Okuyucuların dikkatini çekmek için bu cümleler kalın puntolarla sayfalar arasına serpiştirmiş. Deyim ve atasözlerine sık sık yer veren yazarımız dilimizin zenginliklerinden fazlasıyla faydalanmış.

Eserde geçen “Bir araya gelmek başlangıçtır, bir arada durabilmek ilerlemedir, birlikte çalışmak başarıdır.” cümlesinden anlayacağımız gibi birlik ve beraberliğin önemi eserde vurgulanmış.

Elif Alp, eserde maceraya konu olan bir define haritasına yer vermiş. Okurların zihninde serüveni somutlaştırmak adına bahsi geçen define haritasını kitap sonunda okurlarla paylaşmış. İkbak K. Keskin’in ise çizimleriyle eseri süslediğini de söylememiz gerekir. Ayrıca okurlarımızın kuzenlerle beraber büyük hazineye ulaşabilmeleri için onlarla beraber çözmeleri gereken bir şifre var. Böylece maceralarının gidiş yönünü genç okurlar kendileri belirleyebiliyor.

Senin Maceran 2 Büyük Hazinenin Peşinde’ de Ne Anlatılıyor

Koronavirüs’ ün etkisini yitirdiği bu dönemde üç kardeş, aileleriyle beraber tatil planları yapıyor. Tatile çıkmadan önce Akçakaya Köyü’nde yaşayan babalarını ziyaretleriyle başlıyor her şey. Virüsün etkisini tam olarak yitirmediğini, tehlikenin devam ettiğini düşünen Kemalettin Bey çocukları ve torunlarını virüsten korumak için onları köyde kalmaya ikna ediyor. Kahramanlarımız Eslem, Talha ve Ecrin dedelerinin elinde olan bir define haritası ile kendilerini heyecanlı bir maceranın içinde buluyorlar. Eserin sonunda kahramanlarımızı bekleyen büyük ve gizemli hazinenin ne olduğunu öğreneceksiniz.

1 thought on ““Senin Maceran 2: Büyük Hazinenin Peşinde” Macera Devam Ediyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir