İlköğretim Haftası Nedir? (2021-2022)

Belirli Gün ve Haftalar Genel Manşet

Milli Eğitim Bakanlığının 1961 tarih ve 2222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu kapsamında her yıl eylül ayının 3. haftası, okullar İlköğretim Haftası’nı kutluyor. Bu hafta normal şartlarda okulların açıldığı ilk hafta olduğu için İlköğretim Haftası olarak kutlanıyordu. Fakat pandemi sürecinde eğitim öğretim takviminde değişikler olduğu için okullar bu sene daha erken açılıyor. Bu sebeple okullara gelecek yönergeler dahilinde kutlamalar zamanında veya okulların açıldığı tarihte (6 Eylül haftası) kutlanacaktır.

İlköğretim Haftasında öğrencilere okuma yazma öğrenmenin bireye, topluma sağladığı yararların aktarıldığı bir etkinlik sürecidir. Bir hafta boyunca okullarda çeşitli etkinliklerle öğrenciler okul iklimine alışır. Geçen yılki eğitim sezonunda uzaktan eğitimin gerçekleştiğini göz önünde bulundurursak bu seneki ilköğretim haftasının dolu dolu kutlanması önemli bir yere sahip oluyor.

ilköğretim haftası

Özellikle 1. sınıfa başlayan öğrenciler, okulun ikinci bir yuva olduğunu benimser. Öğrenciliğe yeni adım atmış minik bireyler bilginin değerini anlar. Sevgi temelinde dolu dolu bir eğitim sezonunun temellerinin atıldığı bir haftadır diyebiliriz.

Kutlamalar ara sınıfların çeşitli etkinlikleriyle gerçekleştirilir. İlköğretim Haftası’nda öğrenciler şiirler okur, şarkılar seslendirir. Öğretmenlerin rehberliğinde çeşitli oyunlar oynar, aktivitelere katılırlar. Ders aralarında müzik çalınarak öğrenciler eğlenmesi sağlanır.

İlköğretim Haftası ile ilgili tören ve çalışmaları buradan indirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir