2021-2022 Eğitim-Öğretim Sezonu Başlıyor

Genel Manşet

Yorucu bir eğitim öğretim sezonunu geride bıraktık. Dinlenip tüm senenin yorgunluğunu bir öğretmen olarak üzerimizden atmak istedik. Nitekim yaz sezonunda ülkemizde yaşanan felaketler maalesef hepimizi derinden üzdü. Bedenimiz dinlendi belki ama ruhumuz hala felaketlerden dolayı hala yorgun diyebilirim.

Bu süreçte Milli Eğitim Bakanlığında bayrak değişimi oldu. Prof. Dr. Ziya Selçuk, yerini Milli Eğitim Bakan Yardımcısı olan Prof. Dr. Mahmut Özer’e bıraktı. Milli Eğitim Bakanımız artık Mahmut Özer… Uzaktan eğitim ile ilgili eğitim öğretimin sağlıklı bir şekilde yürümediğini öngörerek okulların açılması gerektiğini vurguladı. Bunun için kolları sıvadı. Gerekli tedbirleri almak için çalışmalara başladı. Üstüne basa basa okulların normal düzende açılacağını vurguladı.

MEB’in 2021-2022 eğitim öğretim yılına ait çalışma takvimine göre, öğretmenlerin mesleki çalışmaları 31 Ağustos 2021 Salı günü başlayacak.

Okul öncesi eğitime ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-3 Eylül 2021’de uyum eğitimine alınacaklar. Aynı şekilde 5. ve 9. sınıf öğrencileri de oryantasyon amaçlı aynı tarihler arasında okula gelebilecekler. 6 Eylül 2021 Pazartesi günü ise tüm öğrenciler sınıflarına kavuşacaklar.

Pandemi şartları gereği okullarda gerekli tedbirler alınarak dersler yüz yüze ve 40 dakika olarak gerçekleştirilecek. İlerleyen vakitlerde pandemi verilerinde inşallah düşme olur ve eğitim öğretimin sekteye uğramadığı dolu dolu bir sezon geçiririz.

Yeni eğitim sezonunda okulakademi.com olarak gerekli çalışmaları yaptık. Düzenli olarak günlük ders planlarını, yaptığımız etkinlikleri ve çalışmaları sitemizden paylaşmaya devam edeceğiz. Eğitim öğretim alanıyla ilgili gerekli belge ve dokümanlara ziyaretçilerimiz rahatlıkla ulaşabilecekler. Sosyal medyadan bizi takip etmeyi unutmayın.

facebook.com/okulakademii

twitter.com/okulakademi

instagram.com/okulakademii

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir