WhatsApp gençler için güvenli mi? Ailelerin bilmesi gerekenler

Genel Tanıtım

Günümüz gençlerinin ellerinden düşürmedikleri telefonlarında olmazsa olmaz mobil telefon uygulamaları WhatsApp’ı bilmeyen yoktur. Sadece gençler arasında değil, her yaş grubundan insanın oldukça sık kullandığı bu uygulamanın güvenli olup olmadığını biliyor muyuz?

WhatsApp Takip Nasıl Yapılır?

Söz konusu çocuklarımızın güvenliği olunca, ister istemez onları korumak ve onların güvende olduklarından emin olmak isteriz. Peki çocuklarımızı ellerindeki cep telefonlarından kaynaklı tehlikelere karşı nasıl koruyabiliriz? Ebeveyn takip programı kullanarak WhatsApp’ta çocuğunuzun işlemlerini takip etmek artık çok kolay.

WhatsApp takibi yapmak için ihtiyacınız olan tek şey kendinize ait bir akıllı telefon ve çocuğunuzun telefonunun tuş kilidi şifresi. Bunlara sahip olmanız durumunda kızınızın veya oğlunuzun telefonunda yüklü WhatsApp uygulamasını takip etmeniz hiç de zor değil.

Niçin WhatsApp Takip Yapılmalı?

Günümüzde akıllı telefonlar ile ve pek çok iletişimin sanal olduğu bu şartlar altında, kötü niyetli insanlar teknolojinin bu fırsatlarından yararlanıyor olabilirler. Ve gençler bu kötü niyetli kişilerin kolayca farkına varmayabilir. Bu nedenle ebeveynlere büyük iş düşmektedir. Peki genç çocuklarımızı bu kötü niyetli tehditlerden korumak için nasıl WhatsApp takibi yapabiliriz?

WhatsApp takip işlemini gerçekleştirmenin bazı yolları vardır. Bunlar şöyle sıralanabilir:

  • Çocuğun telefonuna fiziksel erişim,
  • WhatsApp Web erişim,
  • WhatsApp takip casus uygulamaları.

Yukarıdaki seçeneklerden ilk ikisi için telefon sahibinin izni veya bilgisi olması gerekebilir. Çocuğunuzun telefonuna fiziksel erişip, tuş kilidi ile açıp WhatsApp takip yapıyorsanız, çocuğunuzun bunu farketmesi gayet kolaydır ve bunu farkettiği anda kimi mesajlarını silebilir. 

Aynı şey WhatsApp Web için de geçerlidir. WhatsApp Web, uygulamanın herhangi bir internet tarayıcısında açılmasına izin verir. Tarayıcıdaki kare kodu uygulamanın yüklü olduğu telefonda okutarak Whatsapp uygulama içeriğine bilgisayar üzerinden ulaşabilrsiniz. Hatta tarayıcıdan çıkış yapılmadığı sürece bir sonraki sefer de mesajlara kolayca erişebilirsiniz.

Fakat, WhatsApp Web kullanırken uygulamanın yüklü olduğu cihazın bilgisayarınıza yakın, en azından aynı evde olması gerekmektedir. Çocuğunuz okuldayken bu şekilde WhatsApp takip yapmanız mümkün değildir. Cihaz bilgisayara yakın ve siz mesajlara ulaşabiliyor olsanız da bu defa çocuğunuz telefonun ekranında WhatsApp Web uygulamasının açık olduğuna dair bilgilendirilebilir. Böylelikle mesajlarını birinin okuduğunu kolayca anlar.

Üçüncü madde casus yazılımlarda ise yukarıda bahsettiğimiz dezavantajların hiç biri bulunmaz. İsmi üzerinde casus uygulamalar, yüklendiği cihazda tam anlamıyla kendilerini belli etmeden casusluk yaparlar. Yazılımın yüklü olduğunu anlamak mümkün olmadığı için ‘hayalet uygulama’ olarak da bilinirler. Eğer çocuğunuzun sizin WhatsApp takibi yaptığını anlamasını istemiyorsanız, casus yazılımlar tam sizin için olabilir.

Casus Uygulamalar Kullanarak Nasıl WhatsApp Takip Yapılır?

Tüm dünyada yaygın olarak kullanılan casus yazılımları kullanmak oldukça kolaydır. Özellikle de genç yaşta çocuklarını korumak isteyen ve casus yazılım kullanarak çocuklarının WhatsApp takibini yapan ebeveynler tarafından tercih edilir. Bu uygulamaları kullanmak için öncelikle sizin ve çocuğunuzun cihazının:

  • Android veya
  • IOS

olup olmadığını biliyor olmanız ve cihazı satın alırken buna göre tercih etmeniz gerekmektedir. İşletim sistemleri farklı olduğunda, WhatsApp takip işlemini gerçekleştirme yöntemleri de değişiklik göstermektedir.

Tek yapmanız gereken, çocuğunuzun cihazına bir kez erişim sağlayıp, seçtiğiniz casus yazılımı yüklemek. Sonrasında tüm WhatsApp takip ve yazılımın size sunduğu diğer tüm takip işlemlerini kendi cihazınızdan gerçekleştiriyor olacaksınız. Ve çocuğunuzun sizin onun mesajlarını okuduğunuzdan asla ve asla haberi olmayacaktır.

Siz de eğer WhatsApp uygulamasının genç yaştaki çocuklarınız için güvenli olup olmadığından emin değilseniz ve kendi önleminizi almak istiyorsanız, WhatsApp takibi yapabilmeniz için yukarıda bahsettiğimiz işlemlerden size uygun olan birini seçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir