Bilgisayar casus programları ne işe yarar?

Genel

Filmlerde gördüğümüz kadar heyecanlı olmasa da bilgisayar casus programları vardır ve genel olarak kontrol amaçlı kullanılır. Elbette kriminal nedenlerle kullanılan üst seviye casus programlar da mevcuttur ama bunlar bizim konumuzla ilgili değil.

Günümüzde internet büyük küçük herkesin hemen her gün kullandığı bir bilgi kaynağı, eğlence, iletişim veya geçim aracı olarak karşımıza çıkıyor. Gerçek dünyada kötü insanlar olduğu gibi sanal dünyada da bu kişiler maalesef var. Çocuğunuz evinde bilgisayar başında vakit geçirirken ona ne olabilir ki diye düşünmeyin. Gerek Whatsapp, Twitter, Facebook gibi sosyal medyada, gerek bazı online oyunlarda muhatabı oldukları kişiler her zaman yaşıtları olmayabiliyor.

Kötü niyetli kişiler tehditle veya başka nedenlerle çocukları ebeveynlerinden gizli bir şekilde paylaşım yapmaya, ya da fiziksel olarak istenmeyen eylemlerde bulunmaya yöneltebilir. Maalesef çoğu zaman iş işten geçtikten sonra bu durum anne babalar tarafından fark ediliyor.

Çocuğunuzun bilgisayarını ona hissettirmeden kontrol altında tutmak için yasal casus uygulamalarından faydalanabilirsiniz. Böylece o bilgisayardaki Whatsapp, Twitter, Facebook gibi platformlardan gelen mesajları ya da emailleri kontrol edebilirsiniz.

Bu casus uygulamaları indirmek için Google’da başkasının whatsapp mesajlarını okuma programı indir diye aratabilir ya da uygulama marketlerindeki yazılımları inceleyebilirsiniz. Ücretsiz, kimin yazdığı belli olmayan uygulamaları bilgisayarınıza indirmeyin. Bu amaçla yazılmış, uygulama marketlerinde yer alan, yasal programları deneyin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir