LGS Matematik Kitapları 

Genel Manşet Tanıtım

Her sınavda olduğu gibi liselere giriş sınavı için de matematik dersi ayrı bir öneme sahiptir. Bu dersten cevaplayacağınız her sorunun katsayısı diğer derslere kıyasla biraz daha yüksek olduğundan dolayı, tüm konuları aklınızda kalacak şekilde çalışmanız gerekir. Bunun için ilk olarak kendinize konu anlatımı kaynakları satın almanız yarar sağlayabilir. Konu anlatımı kitabı seçerken LGS matematik konuları ile ilgili bilgi sahibi olmanız ve ona göre seçim yapmanız yararlı olacaktır. Bazı kaynaklar konu konu ayrılmakta olup, bunları tercih etmeniz konuları daha iyi öğrenmenizi sağlayacaktır. Ancak piyasadaki her kitap istenilen özelliklere sahip olmadığından karar verme aşamasında seçici davranmanız gerekecektir. Bunu matematiğin yanı sıra diğer dersler için de yaparsanız sınavdaki genel başarınızı artırmış olursunuz.

LGS Matematik Soru Bankası Kitapları 

Konu anlatımı kitaplarından çalıştığınız konuları pekiştirebilmeniz için bol bol soru çözmeniz gerekecektir. Bunun için ise kendinize sınav sorularını içeren ve buna benzer soru tarzlarına sahip soru bankası kitapları satın almalısınız. Sipariş vereceğiniz kitapta yer alan LGS matematik soruları mutlaka anlaşılır ve açık çözümlere sahip olmalıdır. Bu sayede soru çözümüne yönelik püf noktalar öğrenebilirsiniz. Ayrıca alacağınız kitabın görselinin ilgi çekici olması, sizi ders çalışmaya teşvik edecek ve motivasyonunuzu artıracaktır. Dolayısıyla seçimlerinizde buna da dikkat edebilirsiniz. LGS matematik kaynak kitaplarına sahip olmak için linki ziyaret edebilirsiniz. https://www.tongucmagaza.com/tongucmagaza/filter/118/lgs/154/matematik

LGS Matematik Konuları 

LGS matematik konuları sekizinci sınıfa kadar gördüğünüz içerikleri kapsamaktadır. Bu konulara genel olarak baktığınızda çarpanlar ve katlar, üslü ifadeler, kareköklü ifadeler, doğrusal denklemler, eşitsizlikler, cebirsel ifadeler ve özdeşlikler, üçgenler, geometrik cisimler, eşlik ve benzerlik, dönüşüm geometrisi, veri analizi, basit olayların olma olasılığı gibi başlıkları görebilirsiniz. Geometrik cisimler ve denklemler dört soruyla en fazla soru sayısına sahip LGS matematik konuları olarak bilinir. Geçmiş yıllarda çıkmış olan soruları inceleyerek, soru dağılımı hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Bu konuların her birine en iyi şekilde çalışmanız ve konuyla alakalı fazla sayıda soru çözmeniz başarıyı da beraberinde getirecektir.

LGS Matematik Soruları 

LGS matematik soruları konuya göre farklılık göstermektedir. Bazı soru tipleri anlama ve yorumlama ağırlıklı iken, bazı sorulardan analiz ve grafik okuma gibi yetenekler ölçülmektedir. Dolayısıyla sınava hazırlanırken her türlü soru tipini gözden geçirmenizde yarar vardır. Bunu yapabilmek adına güncel müfredata uygun LGS matematik soruları içeren kaynaklar tercih edebilirsiniz. Bu kaynakların en güzel örnekleri Tonguç Mağaza koleksiyonlarında yer almaktadır. Üstelik her bir kitap en uygun fiyat seçenekleriyle öğrencilerin beğenisine sunulur. Tonguç Mağaza internet sitesini ziyaret ederek, birkaç dakika içerisinde bu kaynaklara sahip olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir