Uzaktan Eğitim İçin Bugün Zil Çaldı

Genel Genel Dokümanlar Manşet

Dünyayı saran Koronavirüs salgınını önlemek için ülkemizde alınan önlemler dahilinde Milli Eğitim Bakanlığınca okullarda eğitime iki hafta ara verilmişti.

Ara tatilin ilk haftası öğrenciler evlerinde dinlenerek geçirdiler. İkinci hafta ise uzaktan eğitim ile öğrenciler ders başı yapacaklar.

Bugün Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK’un öğrencilere ve velilere seslendiği ilk dersle uzaktan eğitim başladı. Türkiye’de ilk defa ülke genelinde gerçekleştirilen uzaktan eğitim ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için TRT-EBA TV ve EBA (Eğitim Bilişim Ağı) üzerinden gerçekleşecek. Bu kapsamında, öğrenciler bugünden itibaren TRT-EBA TV ve EBA üzerinden eğitim görecek.

MEB ile TRT arasında yapılan koordinasyon sonrası TRT-EBA TV’nin 3 kanalı üzerinden uzaktan eğitim faaliyetleri gerçekleşecek. TRT-EBA TV İlkokul, TRT-EBA TV Ortaokul ve TRT-EBA TV Lise olan bu kanallar tüm öğrenciler tarafından televizyonlarından takip edilebilecek.

Öğrenciler, TRT-EBA TV ve “eba.gov.tr” üzerinden, yayın akışı ve ders programını takip ederek, kendi sınıflarına ait ders anlatımlarının hangi gün ve saatte yapılacağını öğrenecek. Dersler aynı kanalda ve gün içinde belirlenen saatlerde 1 veya 2 kez tekrar edilecek.

Uzaktan eğitim için hazırlanan ders programları aşağıdaki gibidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir