2019-2020 Drama Dersi Ünitelendirilmiş Yıllık Plan

Genel Manşet Yıllık Planlar

2019-2020 eğitim öğretim yılı ortaokul 5 ve 6. sınıflar için seçmeli drama dersi ünitelendirilmiş yıllık planımızı sayfanın sonundaki linkten indirebilirsiniz.

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HASANAĞA Ş.P.E.KADİR ÇAVUŞOĞLU ORTAOKULU DRAMA DERSİ 5 ve 6. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK DERS PLANI

EYLÜL EYLÜL 2-3. HAFTA (09-20) 2 SAAT ÜNİTE 1: BEDENE DAYALI ALIŞTIRMALAR 1.Çocuk oyunları oynar. 2. Estetik anlayışını fark eder. 3. Beden dilini kullanmayı keşfeder. 4.Beden dilini çözümler. 5. Grup ile birlikte üretime katılır. 1.1. Oyun yolu ile bedensel ısınma. 1.2. Bedensel ifade kullanılarak bir durumun sözsüz aktarımı. ?? Çocuk oyunları oynanır. Ateş-don, salyangoz, balık ağda vb. oyunları oynanır (1. kazanım). ?? Bedene dayalı çalışmalar yapılır. İkili heykel çalışması, bedenim oyun hamuru vb. çalışmalar yapılır (2.kazanım). ?? Donuk imge ile fotoğraf karesi oluşturarak, duygu ve duruş çalışmaları yapılır (3. kazanım). ?? Donuk imgelerde duygu- duruş ve diyalog ( iç ses, kafa sesi ) çalışmaları yapılır (4. kazanım). ?? Bedene dayalı doğaçlamalar yapılır; bedenini kullanarak (grup ile birlikte), bir eşya, araç, makine, organizma vb. oluşturulur (5.kazanım). Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma ve Görsel Sunu öğrenme alanlarında belirtilen yöntem ve tekniklerden yararlanılacaktır. ? Oyunlara uygun araç ve gereçler kullanılacaktır.
2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı başlangıcı
EYLÜL EYLÜL 4. HAFTA (23-27 2 SAAT ÜNİTE 1: BEDENE DAYALI ALIŞTIRMALAR 1.Çocuk oyunları oynar. 2. Estetik anlayışını fark eder. 3. Beden dilini kullanmayı keşfeder. 4.Beden dilini çözümler. 5. Grup ile birlikte üretime katılır. 1.3. Derinleştirilmiş ve çeşitlenmiş sözsüz oyunlar: Anlamsız sözcüklerle kısa oyunlar oynama. 1.4. Kurgulanmış sözsüz oyunların gruplar tarafından yapılması ve gözlemi bir araç olarak kullanma, bu bağlamda davranışların anlamaları üstüne tartışma. ?? Çocuk oyunları oynanır. Ateş-don, salyangoz, balık ağda vb. oyunları oynanır (1. kazanım). ?? Bedene dayalı çalışmalar yapılır. İkili heykel çalışması, bedenim oyun hamuru vb. çalışmalar yapılır (2.kazanım). ?? Donuk imge ile fotoğraf karesi oluşturarak, duygu ve duruş çalışmaları yapılır (3. kazanım). ?? Donuk imgelerde duygu- duruş ve diyalog ( iç ses, kafa sesi ) çalışmaları yapılır (4. kazanım). ?? Bedene dayalı doğaçlamalar yapılır; bedenini kullanarak (grup ile birlikte), bir eşya, araç, makine, organizma vb. oluşturulur (5.kazanım). ? Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma ve Görsel Sunu öğrenme alanlarında belirtilen yöntem ve tekniklerden yararlanılacaktır. ? Oyunlara uygun araç ve gereçler kullanılacaktır.  
EKİM EKİM 1. HAFTA (30-04) 2 SAAT ÜNİTE 1: BEDENE DAYALI ALIŞTIRMALAR 1.Çocuk oyunları oynar. 2. Estetik anlayışını fark eder. 3. Beden dilini kullanmayı keşfeder. 4.Beden dilini çözümler. 5. Grup ile birlikte üretime katılır. 1.5. Sadece elleri kullanarak öyküsü ve anlamı olan oyunlar ve alıştırmalar. 1.6. Sadece beden dili kullanarak bir durumun oynanması ve eşzamanlı oyun. 1.7. Bedenle tablo oluşturulması ve oluşturulan tablonun ayrıntılı analizi. ?? Çocuk oyunları oynanır. Ateş-don, salyangoz, balık ağda vb. oyunları oynanır (1. kazanım). ?? Bedene dayalı çalışmalar yapılır. İkili heykel çalışması, bedenim oyun hamuru vb. çalışmalar yapılır (2.kazanım). ?? Donuk imge ile fotoğraf karesi oluşturarak, duygu ve duruş çalışmaları yapılır (3. kazanım). ?? Donuk imgelerde duygu- duruş ve diyalog ( iç ses, kafa sesi ) çalışmaları yapılır (4. kazanım). ?? Bedene dayalı doğaçlamalar yapılır; bedenini kullanarak (grup ile birlikte), bir eşya, araç, makine, organizma vb. oluşturulur (5.kazanım). ? Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma ve Görsel Sunu öğrenme alanlarında belirtilen yöntem ve tekniklerden yararlanılacaktır. ? Oyunlara uygun araç ve gereçler kullanılacaktır.  
EKİM EKİM 2. HAFTA (07-11) 2 SAAT ÜNİTE 1: BEDENE DAYALI ALIŞTIRMALAR 1.Çocuk oyunları oynar. 2. Estetik anlayışını fark eder. 3. Beden dilini kullanmayı keşfeder. 4.Beden dilini çözümler. 5. Grup ile birlikte üretime katılır. 1.8. Bedenle oluşturulan tablonun anlamı üstüne tartışma ve tablodan yola çıkılarak parçalı doğaçlama. 1.9. Oluşturulan tablodan yola çıkarak tek tek figürlerin analizi ve tartışma. 1.10. Oyun grubunun gruplara bölünmesi ve her grubun gösterisi. ?? Çocuk oyunları oynanır. Ateş-don, salyangoz, balık ağda vb. oyunları oynanır (1. kazanım). ?? Bedene dayalı çalışmalar yapılır. İkili heykel çalışması, bedenim oyun hamuru vb. çalışmalar yapılır (2.kazanım). ?? Donuk imge ile fotoğraf karesi oluşturarak, duygu ve duruş çalışmaları yapılır (3. kazanım). ?? Donuk imgelerde duygu- duruş ve diyalog ( iç ses, kafa sesi ) çalışmaları yapılır (4. kazanım). ?? Bedene dayalı doğaçlamalar yapılır; bedenini kullanarak (grup ile birlikte), bir eşya, araç, makine, organizma vb. oluşturulur (5.kazanım). ? Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma ve Görsel Sunu öğrenme alanlarında belirtilen yöntem ve tekniklerden yararlanılacaktır. ? Oyunlara uygun araç ve gereçler kullanılacaktır.  
EKİM EKİM 3. HAFTA (14-18) 2 SAAT ÜNİTE 2: GRUP DİNAMİĞİ OYUNLARI VE ALIŞTIRMALARI 1. Grup ile birlikte hareket eder. 2. İkili iletişimde uyumu fark eder. 3. Grup düzenini keşfeder. 4. Grup içinde kendini ifade eder. 2.1. Toplu oynan ve ilk yıla oranla daha karmaşık yapı arz eden grup oyunları aracılığı ile ısınma ve grup dinamiği: Doğaçlama üstünden yürüyen katil kim oyunu gibi. ?? Grup oyunları; halat çekme, yakan top vb. oynanır (1. kazanım). ?? Ayna çalışması yapılır. Tekli/ ikili / sesli ayna çalışmaları yapılır (2. kazanım). ?? Öykü oluşturma çalışması yapılır. Kelimeden cümle tamamlama/ cümleden öykü tamamlama çalışmaları yapılır (3. Kazanım) ? Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma ve Görsel Sunu öğrenme alanlarında belirtilen yöntem ve tekniklerden yararlanılacaktır. ? Oyunlara uygun araç ve gereçler kullanılacaktır.  
EKİM EKİM 4. HAFTA (21-25) 2 SAAT ÜNİTE 2: GRUP DİNAMİĞİ OYUNLARI VE ALIŞTIRMALARIÜNİTE 2: GRUP DİNAMİĞİ OYUNLARI VE ALIŞTIRMALARI 1. Grup ile birlikte hareket eder. 2. İkili iletişimde uyumu fark eder. 3. Grup düzenini keşfeder. 4. Grup içinde kendini ifade eder.1. Grup ile birlikte hareket eder. 2. İkili iletişimde uyumu fark eder. 3. Grup düzenini keşfeder. 4. Grup içinde kendini ifade eder. 2.2. Grup halinde toplu devinim alıştırmaları ve eşzamanlı devinme: Grubun kesin uyumunu gerektiren, algıyı, yoğunlaşmayı en üst düzeye taşımayı hedefleyen alıştırmalar.2.2. Grup halinde toplu devinim alıştırmaları ve eşzamanlı devinme: Grubun kesin uyumunu gerektiren, algıyı, yoğunlaşmayı en üst düzeye taşımayı hedefleyen alıştırmalar. ?? Grup oyunları; halat çekme, yakan top vb. oynanır (1. kazanım). ?? Ayna çalışması yapılır. Tekli/ ikili / sesli ayna çalışmaları yapılır (2. kazanım). ?? Öykü oluşturma çalışması yapılır. Kelimeden cümle tamamlama/ cümleden öykü tamamlama çalışmaları yapılır (3. kazanım). ?? Sınırlandırılmış doğaçlamalar, (belirlenmiş zaman, mekân, konu ile) yapılır (4. kazanım).?? Grup oyunları; halat çekme, yakan top vb. oynanır (1. kazanım). ?? Ayna çalışması yapılır. Tekli/ ikili / sesli ayna çalışmaları yapılır (2. kazanım). ? Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma ve Görsel Sunu öğrenme alanlarında belirtilen yöntem ve tekniklerden yararlanılacaktır. ? Oyunlara uygun araç ve gereçler kullanılacaktır.?.

KASIM EKİM 5. HAFTA (28-01) 2 SAAT ÜNİTE 2: GRUP DİNAMİĞİ OYUNLARI VE ALIŞTIRMALARI 1. Grup ile birlikte hareket eder. 2. İkili iletişimde uyumu fark eder. 3. Grup düzenini keşfeder. 4. Grup içinde kendini ifade eder. 2.2. Grup halinde toplu devinim alıştırmaları ve eşzamanlı devinme: Grubun kesin uyumunu gerektiren, algıyı, yoğunlaşmayı en üst düzeye taşımayı hedefleyen alıştırmalar. (2. kazanım). ?? Öykü oluşturma çalışması yapılır. Kelimeden cümle tamamlama/ cümleden öykü tamamlama çalışmaları yapılır (3. kazanım). ?? Sınırlandırılmış doğaçlamalar, (belirlenmiş zaman, mekân, konu ile) yapılır (4. kazanım) ? Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma ve Görsel Sunu öğrenme alanlarında belirtilen yöntem ve tekniklerden yararlanılacaktır. Cumhuriyet Bayramı
KASIM KASIM 1. HAFTA (04-08) 2 SAAT ÜNİTE 2: GRUP DİNAMİĞİ OYUNLARI VE ALIŞTIRMALARI 1. Grup ile birlikte hareket eder. 2. İkili iletişimde uyumu fark eder. 3. Grup düzenini keşfeder. 4. Grup içinde kendini ifade eder. 2.3. Oyun grubunun birkaç gruba ayrılması ve tasarlanmış, birbirini takip eden ve bir anlam ifade eden, bir öyküsü olan üç ayrı tablo üstünde çalışma. ?? Grup oyunları; halat çekme, yakan top vb. oynanır (1. kazanım). ?? Ayna çalışması yapılır. Tekli/ ikili / sesli ayna çalışmaları yapılır (2. kazanım). ?? Öykü oluşturma çalışması yapılır. Kelimeden cümle tamamlama/ cümleden öykü tamamlama çalışmaları yapılır (3. kazanım). ?? Sınırlandırılmış doğaçlamalar, (belirlenmiş zaman, mekân, konu ile) yapılır (4. kazanım). ? Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma ve Görsel Sunu öğrenme alanlarında belirtilen yöntem ve tekniklerden yararlanılacaktır. ? Oyunlara uygun araç ve gereçler kullanılacaktır.
Atatürk Haftası
KASIM KASIM 2. HAFTA (11-15) 2 SAAT ÜNİTE 2: GRUP DİNAMİĞİ OYUNLARI VE ALIŞTIRMALARIÜNİTE 2: GRUP DİNAMİĞİ OYUNLARI VE ALIŞTIRMALARI 1. Grup ile birlikte hareket eder. 2. İkili iletişimde uyumu fark eder. 3. Grup düzenini keşfeder. 4. Grup içinde kendini ifade eder.1. Grup ile birlikte hareket eder. 2. İkili iletişimde uyumu fark eder. 3. Grup düzenini keşfeder. 4. Grup içinde kendini ifade eder. 2.3. Oyun grubunun birkaç gruba ayrılması ve tasarlanmış, birbirini takip eden ve bir anlam ifade eden, bir öyküsü olan üç ayrı tablo üstünde çalışma.2.3. Oyun grubunun birkaç gruba ayrılması ve tasarlanmış, birbirini takip eden ve bir anlam ifade eden, bir öyküsü olan üç ayrı tablo üstünde çalışma. ?? Grup oyunları; halat çekme, yakan top vb. oynanır (1. kazanım). ?? Ayna çalışması yapılır. Tekli/ ikili / sesli ayna çalışmaları yapılır (2. kazanım). ?? Öykü oluşturma çalışması yapılır. Kelimeden cümle tamamlama/ cümleden öykü tamamlama çalışmaları yapılır (3. kazanım). ?? Sınırlandırılmış doğaçlamalar, (belirlenmiş zaman, mekân, konu ile) yapılır (4. kazanım).?? Grup oyunları; halat çekme, yakan top vb. oynanır (1. kazanım). ?? Ayna çalışması yapılır. Tekli/ ikili / sesli ayna çalışmaları yapılır (2. kazanım). ? Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma ve Görsel Sunu öğrenme alanlarında belirtilen yöntem ve tekniklerden yararlanılacaktır. ? Oyunlara uygun araç ve gereçler kullanılacaktır.? Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma ve Görsel Sunu öğrenme alanlarında belirtilen yöntem ve tekniklerden yararlanılacaktır. ? Oyunlara uygun araç ve gereçler kullanılacaktır.

  ARA TATİL (18-22) KASIM 3. HAFTA  
KASIM KASIM 4. HAFTA (25-29) 2 SAAT ÜNİTE 2: GRUP DİNAMİĞİ OYUNLARI VE ALIŞTIRMALARI 1. Grup ile birlikte hareket eder. 2. İkili iletişimde uyumu fark eder. 3. Grup düzenini keşfeder. 4. Grup içinde kendini ifade eder. 2.4. Grup halinde atmosfer oluşturma ve atmosferi oyun grubunun önerisiyle yeniden oluşturma. ?? Grup oyunları; halat çekme, yakan top vb. oynanır (1. kazanım). ?? Ayna çalışması yapılır. Tekli/ ikili / sesli ayna çalışmaları yapılır (2. kazanım). ?? Öykü oluşturma çalışması yapılır. Kelimeden cümle tamamlama/ cümleden öykü tamamlama çalışmaları yapılır (3. kazanım). ?? Sınırlandırılmış doğaçlamalar, (belirlenmiş zaman, mekân, konu ile) yapılır (4. kazanım). ? Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma ve Görsel Sunu öğrenme alanlarında belirtilen yöntem ve tekniklerden yararlanılacaktır. ? Oyunlara uygun araç ve gereçler kullanılacaktır. Öğretmenler Günü   1.YAZILI SINAV
ARALIK ARALIK 1. HAFTA (02-06) 2 SAAT ÜNİTE 2: GRUP DİNAMİĞİ OYUNLARI VE ALIŞTIRMALARI 1. Grup ile birlikte hareket eder. 2. İkili iletişimde uyumu fark eder. 3. Grup düzenini keşfeder. 4. Grup içinde kendini ifade eder. 2.4. Grup halinde atmosfer oluşturma ve atmosferi oyun grubunun önerisiyle yeniden oluşturma. ?? Grup oyunları; halat çekme, yakan top vb. oynanır (1. kazanım). ?? Ayna çalışması yapılır. Tekli/ ikili / sesli ayna çalışmaları yapılır (2. kazanım). ?? Öykü oluşturma çalışması yapılır. Kelimeden cümle tamamlama/ cümleden öykü tamamlama çalışmaları yapılır (3. kazanım). ?? Sınırlandırılmış doğaçlamalar, (belirlenmiş zaman, mekân, konu ile) yapılır (4. kazanım). ? Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma ve Görsel Sunu öğrenme alanlarında belirtilen yöntem ve tekniklerden yararlanılacaktır. ? Oyunlara uygun araç ve gereçler kullanılacaktır.
Dünya Engelliler Günü
ARALIK ARALIK 2. HAFTA (09-13) 2 SAAT ÜNİTE 2: GRUP DİNAMİĞİ OYUNLARI VE ALIŞTIRMALARI 1. Grup ile birlikte hareket eder. 2. İkili iletişimde uyumu fark eder. 3. Grup düzenini keşfeder. 4. Grup içinde kendini ifade eder. 2.5. Grup dinamiğini destekleyen ancak harekete dayanmayan oyunlar ve alıştırmalar: Karmaşık oyun ve alıştırmalara geçiş. ?? Grup oyunları; halat çekme, yakan top vb. oynanır (1. kazanım). ?? Ayna çalışması yapılır. Tekli/ ikili / sesli ayna çalışmaları yapılır (2. kazanım). ?? Öykü oluşturma çalışması yapılır. Kelimeden cümle tamamlama/ cümleden öykü tamamlama çalışmaları yapılır (3. kazanım). ?? Sınırlandırılmış doğaçlamalar, (belirlenmiş zaman, mekân, konu ile) yapılır (4. kazanım ? Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma ve Görsel Sunu öğrenme alanlarında belirtilen yöntem ve tekniklerden yararlanılacaktır. ? Oyunlara uygun araç ve gereçler kullanılacaktır  
ARALIK ARALIK 3. HAFTA (16-20) 2 SAAT ÜNİTE 2: GRUP DİNAMİĞİ OYUNLARI VE ALIŞTIRMALARI 1. Grup ile birlikte hareket eder. 2. İkili iletişimde uyumu fark eder. 3. Grup düzenini keşfeder. 4. Grup içinde kendini ifade eder. 2.5. Grup dinamiğini destekleyen ancak harekete dayanmayan oyunlar ve alıştırmalar: Karmaşık oyun ve alıştırmalara geçiş. ?? Grup oyunları; halat çekme, yakan top vb. oynanır (1. kazanım). ?? Ayna çalışması yapılır. Tekli/ ikili / sesli ayna çalışmaları yapılır (2. kazanım). ?? Öykü oluşturma çalışması yapılır. Kelimeden cümle tamamlama/ cümleden öykü tamamlama çalışmaları yapılır (3. kazanım). ?? Sınırlandırılmış doğaçlamalar, (belirlenmiş zaman, mekân, konu ile) yapılır (4. kazanım). ? Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma ve Görsel Sunu öğrenme alanlarında belirtilen yöntem ve tekniklerden yararlanılacaktır. ? Oyunlara uygun araç ve gereçler kullanılacaktır.  
ARALIK ARALIK 4. HAFTA (23-27) 2 SAAT ÜNİTE 2: GRUP DİNAMİĞİ OYUNLARI VE ALIŞTIRMALARI 1. Grup ile birlikte hareket eder. 2. İkili iletişimde uyumu fark eder. 3. Grup düzenini keşfeder. 4. Grup içinde kendini ifade eder. 2.6. Seslerle bir öykü kurgulama ve kurgulanan öyküyü ayrıntılı bir biçimde sunma. ?? Grup oyunları; halat çekme, yakan top vb. oynanır (1. kazanım). ?? Ayna çalışması yapılır. Tekli/ ikili / sesli ayna çalışmaları yapılır (2. kazanım). ?? Öykü oluşturma çalışması yapılır. Kelimeden cümle tamamlama/ cümleden öykü tamamlama çalışmaları yapılır (3. kazanım). ?? Sınırlandırılmış doğaçlamalar, (belirlenmiş zaman, mekân, konu ile) yapılır (4. kazanım). ? Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma ve Görsel Sunu öğrenme alanlarında belirtilen yöntem ve tekniklerden yararlanılacaktır. ? Oyunlara uygun araç ve gereçler kullanılacaktır.  
OCAK OCAK 1-2. HAFTA (30-10) 2 SAAT ÜNİTE 2: GRUP DİNAMİĞİ OYUNLARI VE ALIŞTIRMALARI 1. Grup ile birlikte hareket eder. 2. İkili iletişimde uyumu fark eder. 3. Grup düzenini keşfeder. 4. Grup içinde kendini ifade eder. 2.6. Seslerle bir öykü kurgulama ve kurgulanan öyküyü ayrıntılı bir biçimde sunma. ?? Grup oyunları; halat çekme, yakan top vb. oynanır (1. kazanım). ?? Ayna çalışması yapılır. Tekli/ ikili / sesli ayna çalışmaları yapılır (2. kazanım). ?? Öykü oluşturma çalışması yapılır. Kelimeden cümle tamamlama/ cümleden öykü tamamlama çalışmaları yapılır (3. kazanım). ?? Sınırlandırılmış doğaçlamalar, (belirlenmiş zaman, mekân, konu ile) yapılır (4. kazanım). ? Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma ve Görsel Sunu öğrenme alanlarında belirtilen yöntem ve tekniklerden yararlanılacaktır. ? Oyunlara uygun araç ve gereçler kullanılacaktır.
Yılbaşı Tatili   2.YAZILI SINAV
OCAK OCAK 3.  HAFTA (13-17 2 SAAT ÜNİTE 2: GRUP DİNAMİĞİ OYUNLARI VE ALIŞTIRMALARI 1. Grup ile birlikte hareket eder. 2. İkili iletişimde uyumu fark eder. 3. Grup düzenini keşfeder. 4. Grup içinde kendini ifade eder. 2.7. Ünlü ressamların çalışmalarından hareketle bir birini takip eden tablolar oluşturma ve oluşturulanın sunumu. Birlikte hareket etmeyi, zamanlamayı kavrama, yoğunlaşmayı öğrenme. ?? Grup oyunları; halat çekme, yakan top vb. oynanır (1. kazanım). ?? Ayna çalışması yapılır. Tekli/ ikili / sesli ayna çalışmaları yapılır (2. kazanım). ? Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma ve Görsel Sunu öğrenme alanlarında belirtilen yöntem ve tekniklerden yararlanılacaktır. ? Oyunlara uygun araç ve gereçler kullanılacaktır.  
  YARIYIL TATİLİ      
ŞUBAT ŞUBAT 1.HAFTA (03-07 2 SAAT ÜNİTE 2: GRUP DİNAMİĞİ OYUNLARI VE ALIŞTIRMALARI 1. Grup ile birlikte hareket eder. 2. İkili iletişimde uyumu fark eder. 3. Grup düzenini keşfeder. 4. Grup içinde kendini ifade eder Grup içinde kendini ifade eder. 2.7. Ünlü ressamların çalışmalarından hareketle bir birini takip eden tablolar oluşturma ve oluşturulanın sunumu. Birlikte hareket etmeyi, zamanlamayı kavrama, yoğunlaşmayı öğrenme. ?? Grup oyunları; halat çekme, yakan top vb. oynanır (1. kazanım). ?? Ayna çalışması yapılır. Tekli/ ikili / sesli ayna çalışmaları yapılır (2. kazanım). ?? Öykü oluşturma çalışması yapılır. Kelimeden cümle tamamlama/ cümleden öykü tamamlama çalışmaları yapılır (3. kazanım). ?? Sınırlandırılmış doğaçlamalar, (belirlenmiş zaman, mekân, konu ile) yapılır (4. kazanım) ? Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma ve Görsel Sunu öğrenme alanlarında belirtilen yöntem ve tekniklerden yararlanılacaktır. ? Oyunlara uygun araç ve gereçler kullanılacaktır.

ŞUBAT ŞUBAT 2. HAFTA (10-14) 2 SAAT ÜNİTE 3: ROL OYUNLARI 1.Oyun oynayarak dikkat ve konsantrasyonunu belirler. 2. Gözlemlerini yeni durumlara uyarlayarak özgün ürünler ortaya koyar. 3. Yaşamdaki rolleri fark eder. 4.Baskıladığı duygularını sorgular. 5. Farlı rolleri ve farklı bakış açılarını çözümler ve oynar. 3.1. Rol oyunlarına giriş alıştırmaları: Hareket halinde ve durarak bir figürü konuşturma: Monolog alıştırmalarına giriş. ?? Dikkat ve konsantrasyona dayalı oyunlar; ceviz, evet- hayır, deli doktor, tuz- buz, hacı yatmaz, kör yılan vb. oynanır. (1.kazanım). ?? Role hazırlık oyunları oynanır. Ben kimim oyunu oynanır. Hayvan taklitleri, eşli hayvan taklitleri, bedene dayalı taklitler yapılır. ( İzcilik oyunları tercih edilebilir.) (2. kazanım). ?? İkili sınırlandırılmış doğaçlamalar (mekândan yola çıkılarak) yapılır. (3. kazanım). ?? Üçlü sınırlandırılmış doğaçlamalar ( zamandan yola çıkılarak) yapılır (4. kazanım). ?? Grupla sınırlandırılmış doğaçlamalar (temadan yola çıkılarak) yapılır.(5. kazanım). ? Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma ve Görsel Sunu öğrenme alanlarında belirtilen yöntem ve tekniklerden yararlanılacaktır. ? Oyunlara uygun araç ve gereçler kullanılacaktır.

ŞUBAT ŞUBAT 3. HAFTA (17-21)) 2 SAAT ÜNİTE 3: ROL OYUNLARI 1.Oyun oynayarak dikkat ve konsantrasyonunu belirler. 2. Gözlemlerini yeni durumlara uyarlayarak özgün ürünler ortaya koyar. 3. Yaşamdaki rolleri fark eder. 4.Baskıladığı duygularını sorgular. 5. Farlı rolleri ve farklı bakış açılarını çözümler ve oynar. 3.2. Rol oyunları temel alıştırmaları. A – B – C: Diyalog alıştırmalarının derinleştirilmesi ve doğaçlamalara giriş: Rol oyunları doğaçlamanın bir alt basamağını oluşturur. Ünitenin bu kısmı dikkatle yürütülmelidir. ?? Dikkat ve konsantrasyona dayalı oyunlar; ceviz, evet- hayır, deli doktor, tuz- buz, hacı yatmaz, kör yılan vb. oynanır. (1.kazanım). ?? Role hazırlık oyunları oynanır. Ben kimim oyunu oynanır. Hayvan taklitleri, eşli hayvan taklitleri, bedene dayalı taklitler yapılır. ( İzcilik oyunları tercih edilebilir.) (2. kazanım). ?? İkili sınırlandırılmış doğaçlamalar (mekândan yola çıkılarak) yapılır. (3. kazanım). ?? Üçlü sınırlandırılmış doğaçlamalar ( zamandan yola çıkılarak) yapılır (4. kazanım). ?? Grupla sınırlandırılmış doğaçlamalar (temadan yola çıkılarak) yapılır.(5. kazanım). ? Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma ve Görsel Sunu öğrenme alanlarında belirtilen yöntem ve tekniklerden yararlanılacaktır. ? Oyunlara uygun araç ve gereçler kullanılacaktır.  
ŞUBAT ŞUBAT 4. HAFTA (24-28 2 SAAT ÜNİTE 3: ROL OYUNLARI 1.Oyun oynayarak dikkat ve konsantrasyonunu belirler. 2. Gözlemlerini yeni durumlara uyarlayarak özgün ürünler ortaya koyar. 3. Yaşamdaki rolleri fark eder. 4.Baskıladığı duygularını sorgular. 5. Farlı rolleri ve farklı bakış açılarını çözümler ve oynar. 3.3. Gündelik yaşamdan yola çıkılarak A-B-C diyalog alıştırmalarının kısa doğaçlamalara dönüştürülmesi. 3.4. Gündelik yaşamdan yola çıkılarak A-B-C diyalog alıştırmaların doğaçlamalara dönüştürülmesi ve bu alıştırmalarda çatışma unsurunun algılanmasının sağlanması. ?? Dikkat ve konsantrasyona dayalı oyunlar; ceviz, evet- hayır, deli doktor, tuz- buz, hacı yatmaz, kör yılan vb. oynanır. (1.kazanım). ?? Role hazırlık oyunları oynanır. Ben kimim oyunu oynanır. Hayvan taklitleri, eşli hayvan taklitleri, bedene dayalı taklitler yapılır. ( İzcilik oyunları tercih edilebilir.) (2. kazanım). ?? İkili sınırlandırılmış doğaçlamalar (mekândan yola çıkılarak) yapılır. (3. kazanım). ?? Üçlü sınırlandırılmış doğaçlamalar ( zamandan yola çıkılarak) yapılır (4. kazanım). ?? Grupla sınırlandırılmış doğaçlamalar (temadan yola çıkılarak) yapılır.(5. kazanım). ? Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma ve Görsel Sunu öğrenme alanlarında belirtilen yöntem ve tekniklerden yararlanılacaktır. ? Oyunlara uygun araç ve gereçler kullanılacaktır.  
MART MART 1. HAFTA (02-06 2 SAAT ÜNİTE 3: ROL OYUNLARI 1.Oyun oynayarak dikkat ve konsantrasyonunu belirler. 2. Gözlemlerini yeni durumlara uyarlayarak özgün ürünler ortaya koyar. 3. Yaşamdaki rolleri fark eder. 4.Baskıladığı duygularını sorgular. 5. Farlı rolleri ve farklı bakış açılarını çözümler ve oynar. 3.5. Çatışmanın ve çatışma türlerinin oyun grubunda tartışılması ve bu konuda oyun grubun derinleştirilmesi. 3.6. İkili gruplar halinde roller üstünden yürüyen fiziksel aksiyon alıştırmaları: Sınırlandırılmış doğaçlamalara giriş. 3.6. Bir planlı rol oyunu olarak mahkeme. ?? Dikkat ve konsantrasyona dayalı oyunlar; ceviz, evet- hayır, deli doktor, tuz- buz, hacı yatmaz, kör yılan vb. oynanır. (1.kazanım). ?? Role hazırlık oyunları oynanır. Ben kimim oyunu oynanır. Hayvan taklitleri, eşli hayvan taklitleri, bedene dayalı taklitler yapılır. ( İzcilik oyunları tercih edilebilir.) (2. kazanım). ?? İkili sınırlandırılmış doğaçlamalar (mekândan yola çıkılarak) yapılır. (3. kazanım). ?? Üçlü sınırlandırılmış doğaçlamalar ( zamandan yola çıkılarak) yapılır (4. kazanım). ?? Grupla sınırlandırılmış doğaçlamalar (temadan yola çıkılarak) yapılır.(5. kazanım). ? Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma ve Görsel Sunu öğrenme alanlarında belirtilen yöntem ve tekniklerden yararlanılacaktır. ? Oyunlara uygun araç ve gereçler kullanılacaktır.  
MART MART 2. HAFTA (09-13) 2 SAAT ÜNİTE 3: ROL OYUNLARI 1.Oyun oynayarak dikkat ve konsantrasyonunu belirler. 2. Gözlemlerini yeni durumlara uyarlayarak özgün ürünler ortaya koyar. 3. Yaşamdaki rolleri fark eder. 4.Baskıladığı duygularını sorgular. 5. Farlı rolleri ve farklı bakış açılarını çözümler ve oynar. 3.7. Gözlem yolu ile edinilen deneyimlerin rol üstünden oluşturulması ve planlı rol oyunlarında detay çalışması. 3.8. Gözlem yolu ile edinilen deyimler üstünden gözlem yapılan kişiler üstüne alınan notların aktarımı ve tartışma. ?? Dikkat ve konsantrasyona dayalı oyunlar; ceviz, evet- hayır, deli doktor, tuz- buz, hacı yatmaz, kör yılan vb. oynanır. (1.kazanım). ?? Role hazırlık oyunları oynanır. Ben kimim oyunu oynanır. Hayvan taklitleri, eşli hayvan taklitleri, bedene dayalı taklitler yapılır. ( İzcilik oyunları tercih edilebilir.) (2. kazanım). ?? İkili sınırlandırılmış doğaçlamalar (mekândan yola çıkılarak) yapılır. (3. kazanım). ?? Üçlü sınırlandırılmış doğaçlamalar ( zamandan yola çıkılarak) yapılır (4. kazanım). ?? Grupla sınırlandırılmış doğaçlamalar (temadan yola çıkılarak) yapılır.(5. kazanım). ? Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma ve Görsel Sunu öğrenme alanlarında belirtilen yöntem ve tekniklerden yararlanılacaktır. ? Oyunlara uygun araç ve gereçler kullanılacaktır. İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü
MART MART 3. HAFTA (16-20) 2 SAAT ÜNİTE 3: ROL OYUNLARI 1.Oyun oynayarak dikkat ve konsantrasyonunu belirler. 2. Gözlemlerini yeni durumlara uyarlayarak özgün ürünler ortaya koyar. 3. Yaşamdaki rolleri fark eder. 4.Baskıladığı duygularını sorgular. 5. Farlı rolleri ve farklı bakış açılarını çözümler ve oynar. 3.9. Drama eğitmeninin getireceği portreler üstünden kişiler üstüne tartışma ve kısa planlı rol oyunlarını oynama yeteneğinin geliştirilmesi. ?? Dikkat ve konsantrasyona dayalı oyunlar; ceviz, evet- hayır, deli doktor, tuz- buz, hacı yatmaz, kör yılan vb. oynanır. (1.kazanım). ?? Role hazırlık oyunları oynanır. Ben kimim oyunu oynanır. Hayvan taklitleri, eşli hayvan taklitleri, bedene dayalı taklitler yapılır. ( İzcilik oyunları tercih edilebilir.) (2. kazanım). ?? İkili sınırlandırılmış doğaçlamalar (mekândan yola çıkılarak) yapılır. (3. kazanım). ?? Üçlü sınırlandırılmış doğaçlamalar ( zamandan yola çıkılarak) yapılır (4. kazanım). ?? Grupla sınırlandırılmış doğaçlamalar (temadan yola çıkılarak) yapılır.(5. kazanım). ? Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma ve Görsel Sunu öğrenme alanlarında belirtilen yöntem ve tekniklerden yararlanılacaktır. ? Oyunlara uygun araç ve gereçler kullanılacaktır.

MART MART 4. HAFTA (23-27 2 SAAT ÜNİTE 3: ROL OYUNLARI 1.Oyun oynayarak dikkat ve konsantrasyonunu belirler. 2. Gözlemlerini yeni durumlara uyarlayarak özgün ürünler ortaya koyar. 3. Yaşamdaki rolleri fark eder. 4.Baskıladığı duygularını sorgular. 5. Farlı rolleri ve farklı bakış açılarını çözümler ve oynar. 3.10. Dergilerden ve gazetelerden kesilecek fotoğraflar aracılığı ile kolaj yapma ve yapılan kolajdan yola çıkılarak planlı bir rol oyunu gruplar tarafından oynanması. ?? Dikkat ve konsantrasyona dayalı oyunlar; ceviz, evet- hayır, deli doktor, tuz- buz, hacı yatmaz, kör yılan vb. oynanır. (1.kazanım). ?? Role hazırlık oyunları oynanır. Ben kimim oyunu oynanır. Hayvan taklitleri, eşli hayvan taklitleri, bedene dayalı taklitler yapılır. ( İzcilik oyunları tercih edilebilir.) (2. kazanım). ?? İkili sınırlandırılmış doğaçlamalar (mekândan yola çıkılarak) yapılır. (3. kazanım). ?? Üçlü sınırlandırılmış doğaçlamalar ( zamandan yola çıkılarak) yapılır (4. kazanım). ?? Grupla sınırlandırılmış doğaçlamalar (temadan yola çıkılarak) yapılır.(5. kazanım). ? Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma ve Görsel Sunu öğrenme alanlarında belirtilen yöntem ve tekniklerden yararlanılacaktır. ? Oyunlara uygun araç ve gereçler kullanılacaktır.
Şehitler Günü
NİSAN NİSAN 1. HAFTA (30-03) 2 SAAT ÜNİTE 4: DOĞAÇLAMALAR VE CANLANDIRMALAR 1. Grup ile birlikte hareket eder. 2. Grup uyumunu fark eder. 3. Grup düzenini keşfeder. 4. Grup içinde kendini ifade eder. 5. Grup ile eşgüdüm içinde çalışarak koordinasyon yeteneğini fark eder. 6. Yaratıcılığını fark eder. 4.1. Özgür doğaçlama anlayışı kullanılarak yapılan alıştırmalar: Kendiliğindenlik ve düş gücü kullanımı, bütün gurupla. 4.2. Statü oyunları ve alıştırmaları: Doğaçlama tiyatroya giriş. ?? Grup oyunları; Zeybek oyunu ( süre 1 ay ) ?? Kahramanlık oyunları: Çanakkale veya Kurtuluş Savaşı ile ilgili oyunlar ?? Sema gösterileri yapılabilir. ?? Sınırlandırılmış doğaçlamalar, (belirlenmiş zaman, mekân, konu ile) yapılır ? Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma ve Görsel Sunu öğrenme alanlarında belirtilen yöntem ve tekniklerden yararlanılacaktır. ? Oyunlara uygun araç ve gereçler kullanılacaktır. 1.YAZILI SINAV
    ARA TATİL (06-10) NİSAN 2. HAFTA  
NİSAN NİSAN 3. HAFTA (13-17) 2 SAAT ÜNİTE 4: DOĞAÇLAMALAR VE CANLANDIRMALAR 1. Grup ile birlikte hareket eder. 2. Grup uyumunu fark eder. 3. Grup düzenini keşfeder. 4. Grup içinde kendini ifade eder. 5. Grup ile eşgüdüm içinde çalışarak koordinasyon yeteneğini fark eder. 6. Yaratıcılığını fark eder. 4.3. Oyun grubunu motive edecek statü oyunları üstünden doğaçlama tiyatro alıştırmaları. 4.4. Doğaçlama tiyatronun bu yaş grubu için en uygun oyunlarının çalışılması. ?? Grup oyunları; Zeybek oyunu ( süre 1 ay ) ?? Kahramanlık oyunları: Çanakkale veya Kurtuluş Savaşı ile ilgili oyunlar ?? Sema gösterileri yapılabilir. ?? Sınırlandırılmış doğaçlamalar, (belirlenmiş zaman, mekân, konu ile) yapılır ? Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma ve Görsel Sunu öğrenme alanlarında belirtilen yöntem ve tekniklerden yararlanılacaktır. ? Oyunlara uygun araç ve gereçler kullanılacaktır.  
NİSAN NİSAN 4. HAFTA (20-24) 2 SAAT ÜNİTE 4: DOĞAÇLAMALAR VE CANLANDIRMALAR 1. Grup ile birlikte hareket eder. 2. Grup uyumunu fark eder. 3. Grup düzenini keşfeder. 4. Grup içinde kendini ifade eder. 5. Grup ile eşgüdüm içinde çalışarak koordinasyon yeteneğini fark eder. 6. Yaratıcılığını fark eder. 4.5. Doğaçlama tiyatroda derinleşme ve grup içi gösterimler. ?? Grup oyunları; Zeybek oyunu ( süre 1 ay ) ?? Kahramanlık oyunları: Çanakkale veya Kurtuluş Savaşı ile ilgili oyunlar ?? Sema gösterileri yapılabilir. ?? Sınırlandırılmış doğaçlamalar, (belirlenmiş zaman, mekân, konu ile) yapılır ? Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma ve Görsel Sunu öğrenme alanlarında belirtilen yöntem ve tekniklerden yararlanılacaktır. ? Oyunlara uygun araç ve gereçler kullanılacaktır.  
NİSAN NİSAN 5. HAFTA (27-30) 2 SAAT ÜNİTE 4: DOĞAÇLAMALAR VE CANLANDIRMALAR 1. Grup ile birlikte hareket eder. 2. Grup uyumunu fark eder. 3. Grup düzenini keşfeder. 4. Grup içinde kendini ifade eder. 5. Grup ile eşgüdüm içinde çalışarak koordinasyon yeteneğini fark eder. 6. Yaratıcılığını fark eder. 4.6. Sınırlandırılmış doğaçlamalara giriş. ?? Grup oyunları; Zeybek oyunu ( süre 1 ay ) ?? Kahramanlık oyunları: Çanakkale veya Kurtuluş Savaşı ile ilgili oyunlar ?? Sema gösterileri yapılabilir. ?? Sınırlandırılmış doğaçlamalar, (belirlenmiş zaman, mekân, konu ile) yapılır ? Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma ve Görsel Sunu öğrenme alanlarında belirtilen yöntem ve tekniklerden yararlanılacaktır. ? Oyunlara uygun araç ve gereçler kullanılacaktır.  
MAYIS MAYIS 1. HAFTA (04-08) 2 SAAT ÜNİTE 4: DOĞAÇLAMALAR VE CANLANDIRMALAR 2. Grup ile birlikte hareket eder. 2. Grup uyumunu fark eder. 3. Grup düzenini keşfeder. 4. Grup içinde kendini ifade eder. 5. Grup ile eşgüdüm içinde çalışarak koordinasyon yeteneğini fark eder. 6. Yaratıcılığını fark eder. 4.7. Sınırlandırılmış doğaçlamada etkileşim çizelgesinin çalışılması. ?? Grup oyunları; Zeybek oyunu ( süre 1 ay ) ?? Kahramanlık oyunları: Çanakkale veya Kurtuluş Savaşı ile ilgili oyunlar ?? Sema gösterileri yapılabilir. ?? Sınırlandırılmış doğaçlamalar, (belirlenmiş zaman, mekân, konu ile) yapılır?? Grup oyunları; Zeybek oyunu ( süre 1 ay ) ?? Kahramanlık oyunları: Çanakkale veya Kurtuluş Savaşı ile ilgili oyunlar ?? Sema gösterileri yapılabilir. ?? Sınırlandırılmış doğaçlamalar, (belirlenmiş zaman, mekân, konu ile) yapılır ? Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma ve Görsel Sunu öğrenme alanlarında belirtilen yöntem ve tekniklerden yararlanılacaktır. ? Oyunlara uygun araç ve gereçler kullanılacaktır.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
MAYIS 1. MAYIS 2. HAFTA (11-15) 2 SAAT ÜNİTE 4: DOĞAÇLAMALAR VE CANLANDIRMALAR 1. Grup ile birlikte hareket eder. 2. Grup uyumunu fark eder. 3. Grup düzenini keşfeder. 4. Grup içinde kendini ifade eder. 5. Grup ile eşgüdüm içinde çalışarak koordinasyon yeteneğini fark eder. 6. Yaratıcılığını fark eder. 4.8. Sınırlandırılmış doğaçlamada etkileşim çizelgesi ve bu çalışmaya dayalı öykü kurgulamanın öğrenilmesi. ?? Grup oyunları; Zeybek oyunu ( süre 1 ay ) ?? Kahramanlık oyunları: Çanakkale veya Kurtuluş Savaşı ile ilgili oyunlar ?? Sema gösterileri yapılabilir. ?? Sınırlandırılmış doğaçlamalar, (belirlenmiş zaman, mekân, konu ile) yapılır ? Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma ve Görsel Sunu öğrenme alanlarında belirtilen yöntem ve tekniklerden yararlanılacaktır. ? Oyunlara uygun araç ve gereçler kullanılacaktır.
1 Mayıs İşçi Bayramı
MAYIS MAYIS 3-4. HAFTA (18-29) 2 SAAT ÜNİTE 4: DOĞAÇLAMALAR VE CANLANDIRMALAR 1. Grup ile birlikte hareket eder. 2. Grup uyumunu fark eder. 3. Grup düzenini keşfeder. 4. Grup içinde kendini ifade eder. 5. Grup ile eşgüdüm içinde çalışarak koordinasyon yeteneğini fark eder. 6. Yaratıcılığını fark eder. 4.9. Kurgu ve basit dramaturgi üstüne alıştırmalar. Oynanabilir olanı kavrama: Dramatik olan üstüne oyun grubunun anlayacağı düzeyde tartışmalar. ?? Grup oyunları; Zeybek oyunu ( süre 1 ay ) ?? Kahramanlık oyunları: Çanakkale veya Kurtuluş Savaşı ile ilgili oyunlar ?? Sema gösterileri yapılabilir. ?? Sınırlandırılmış doğaçlamalar, (belirlenmiş zaman, mekân, konu ile) yapılır ? Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma ve Görsel Sunu öğrenme alanlarında belirtilen yöntem ve tekniklerden yararlanılacaktır. ? Oyunlara uygun araç ve gereçler kullanılacaktır. 2.YAZILI SINAV
HAZİRAN HAZIRAN 1. -2. HAFTA (01-12) 2 SAAT ÜNİTE 4: DOĞAÇLAMALAR VE CANLANDIRMALAR 1. Grup ile birlikte hareket eder. 2. Grup uyumunu fark eder. 3. Grup düzenini keşfeder. 4. Grup içinde kendini ifade eder. 5. Grup ile eşgüdüm içinde çalışarak koordinasyon yeteneğini fark eder. 6. Yaratıcılığını fark eder. 4.10. Seçilen bir oyun üstünden kurgu ve dramaturgi üstüne tartışmalar: Roller, rollerin diğer rollerle olan ilişkisini kavrama oyunda oluşan olaylar dizininin fark edilmesi. ?? Grup oyunları; Zeybek oyunu ( süre 1 ay ) ?? Kahramanlık oyunları: Çanakkale veya Kurtuluş Savaşı ile ilgili oyunlar ?? Sema gösterileri yapılabilir. ?? Sınırlandırılmış doğaçlamalar, (belirlenmiş zaman, mekân, konu ile) yapılır ? Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma ve Görsel Sunu öğrenme alanlarında belirtilen yöntem ve tekniklerden yararlanılacaktır. ? Oyunlara uygun araç ve gereçler kullanılacaktır.  
HAZİRAN HAZIRAN 3. HAFTA (15-19) 2 SAAT ÜNİTE 4: DOĞAÇLAMALAR VE CANLANDIRMALAR 1. Grup ile birlikte hareket eder. 2. Grup uyumunu fark eder. 3. Grup düzenini keşfeder. 4. Grup içinde kendini ifade eder. 5. Grup ile eşgüdüm içinde çalışarak koordinasyon yeteneğini fark eder. 6. Yaratıcılığını fark eder. 4.11. Oyun yöneticisinin seçtiği temalar üstüne öykü oluşturma, roller üstüne tartışma. ?? Grup oyunları; Zeybek oyunu ( süre 1 ay ) ?? Kahramanlık oyunları: Çanakkale veya Kurtuluş Savaşı ile ilgili oyunlar ?? Sema gösterileri yapılabilir. ?? Sınırlandırılmış doğaçlamalar, (belirlenmiş zaman, mekân, konu ile) yapılır ? Dinleme, Konuşma, Okuma, Yazma ve Görsel Sunu öğrenme alanlarında belirtilen yöntem ve tekniklerden yararlanılacaktır. ? Oyunlara uygun araç ve gereçler kullanılacaktır. Ders Yılının Sona ermesi

Bu yıllık plan T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının yayınladığı öğretim programı esas alınarak yapılmıştır.

Ders Öğretmeni                                                                                                                                                                                 UYGUNDUR

Sefa AVCILAR                                                                                                                                                                                   09.09.2019

                                                                                                                                                                                                           Okul Müdürü           

2019-2020 eğitim öğretim yılı ortaokul 5 ve 6. sınıflar için seçmeli drama dersi ünitelendirilmiş yıllık planımızı buradan indirebilirsiniz.                                                                                                                                                                               

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir