Dünyaca Ünlü Filistinli Öğretmen Türkiye’ye Geliyor

Genel Manşet Tanıtım

1.5 milyon öğretmen, 20 milyona yakın öğrenci ve 40 milyonu aşan velisiyle Türkiye’de her hane için en önemli sosyal çözüm alanlarından biri olan eğitim, 4-11 Mayıs tarihleri arasında bu yıl üçüncüsü düzenlenen Okul Öncesi Eğitim Zirvesi’nde masaya yatırılacak. Eğitimin Nobeli olarak adlandırılan Küresel Öğretmen Ödülü’nün sahibi Filistinli öğretmen Hanan Al-Hroub da etkinlikte tecrübelerini ve eğitim yaklaşımlarını katılımcılarla paylaşacak.

‘‘Daha Güzel Bir Gelecek’’ hedefiyle; öğretmenlerin gelişimi için hizmet veren Gelecek Eğitimde Platformu tarafından üçüncüsü organize edilen Okul Öncesi Eğitim Zirvesi, Türkiye’nin dört bir yanından 1.500 öğretmene katılımcı olarak ev sahipliği yapacak. Her biri alanında uzman 17 konuşmacının okul öncesi eğitimle ilgili sunumlar yapacağı Zirve’de, Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile 2752 okul öncesi öğretmenine uygulanan “Türkiye’de Okul Öncesi Eğitimin Genel Durumu” araştırması sonuç raporu açıklanacak. Etkinliğin ikinci günü 25 atölye çalışması gerçekleştirilecek ve Çocuk Yetenekler Resim Sergisi 11 Mayıs tarihine kadar sürecek.

Bahçeşehir Koleji’nin desteğiyle bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Okul Öncesi Eğitim Zirvesi 4-11 Mayıs tarihleri arasında ‘‘Yeteneğimi Keşfet’’ temasıyla konferans kısmı CRR Harbiye’de, atölye çalışmaları ise Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek. Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde yapılacak zirvede,  Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, Zirve’nin ilk günü açılış konuşmalarından birisini gerçekleştirecek.

Küresel Öğretmen Ödüllü

Filistin mülteci kampında büyüyen ve 2016 yılında Varkey Foundation tarafından verilen Küresel Öğretmen Ödülü’nü alan Filistin’den Hanan Al-Hroub, öğretmen yetiştirme konusundaki deneyimlerini katılımcılar ile paylaşacak. Eğitimin Nobeli olarak adlandırılan ödülün sahibi Hroub; ‘Oynuyoruz ve Öğreniyoruz’ adlı kitabında ifade bulan, kendi geliştirdiği ‘’Oyun Oynatarak Öğretme Modeli’’ ile uzman bir yaklaşımı Türkiye’deki meslektaşları ile paylaşacak.

Zirveye Afrika’dan katılacak olan Sudan, Nijer ve Cibuti’li çocuklar kendi ülkelerinde okul öncesi eğitimde sergiledikleri çocuk oyunları ile zirveye renk katacak.

Aydoğan: Dehalar Zayi Olmasın

Gelecek Eğitimde Platformu Başkanı Erdinç Aydoğan, zirveyi ilk olarak ‘‘Değerlerimiz ve Aile’’, ikincisini ‘‘Geleceğe Hazır Çocuklar’’ teması ile gerçekleştirdiklerini belirterek 2019 yılının ana temasını ‘‘Yeteneğimi Keşfet’’ olarak belirlediklerini söyledi. Ülkemizin aydınlık geleceğinin özel yetenekli çocukların ancak erken yaşta keşfi ve doğru eğitimi ile mümkün olacağına inandıklarını belirten Aydoğan, bu sebeple zirvede yeni bin yılda çocuklarda yetenek yönetimi konusunun enine boyuna konuşulacağını bu sebeple ana temayı “Yeteneğimi Keşfet” olarak tespit ettiklerini ifade etti.

5.000’den Fazla Öğretmen Katılım İçin Başvuru Yaptı

Öğretmen eğitiminin günümüzde her şeyden çok daha önemli hâle geldiğini ifade eden ‘Gelecek Eğitimde Platformu’ Başkanı Erdinç Aydoğan,  öğretmen yetiştirmeyi yeniden düşünmek, eğitim politikalarımızı daha profesyonel öğretmen yetiştirmek konusunda öncelikli olarak dizayn etmek gerektiğini ifade etti. 1.500 okul öncesi öğretmenin katılacağı zirveye online katılım talebinin 5 bini aştığını söyleyen Aydoğan, bu talep sebebiyle çok mutlu olduklarını belirterek, gelecek yılki zirvede daha fazla öğretmen ve katılımcı ağırlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir