Kitapi Kullanılan Okullarda Öğrenciler Kitapi Karnesi ile Çifte Heyecan Yaşadı

Genel Dokümanlar

Ücretsiz kütüphane otomasyonu Kitapi bu sene bir ilk olarak öğrenciler için bir dönemlik kütüphane faaliyetlerini içeren Kitapi Karnesi dağıttı.

Kütüphanesinde Kitapi kullanan 69 ildeki 369 okulda toplam 36 bin 702 öğrenci için bu karneler hazırlandı. Karnede üyeye ait dönem boyunca okuduğu kitap sayısı, toplam okuduğu sayfa sayısı, bir kitabı ortalama kaç günde teslim ettiği gibi bilgiler bulunuyor. Kitapi Karnesi‘nde üye kendi durumunu gördüğü gibi hemen yanında aynı şubedeki diğer öğrencilerin ortalamalarını, aynı sınıfa giden bütün öğrencilerin ortalamalarını, aynı okuldaki, aynı şehirdeki ve bütün Türkiye’deki diğer öğrencilerin durumlarını görebiliyor ve böylece kendini kıyaslayabiliyor.

Kitapi Karnesi alan çocuklar
Kitapi Karnesi alan çocuklar

Kitapi sisteminde geçmişe yönelik olarak da karneler oluşturulmuş durumda. Yani isteyen üyeler kendi bilgileriyle sisteme giriş yapıp geçmiş dönem karnelerini de görüntülebiliyorlar.

Türkiye’de Çocuklar Ne Kadar Kitap Okuyor?

Kitapi 2015’den beri hizmet verdiği ve Türkiye’nin pek çok ilinde kullanıldığı için bu soruya artık daha büyük bir perspektiften bakıp cevap verebiliyor.

Aşağıda yayınlanan infografikte görüldüğü üzere sadece 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönemini kapsayan 18 Eylül 2018 – 18 Ocak 2019 tarihleri arasında Kitapi üzerinden yapılan kitap ödünç alma işlemleri dikkate alındığında 36 bin 702 öğrencinin kitap okuma ortalaması 3.48 adet olarak karşımıza çıkıyor. Her biri ortalama 111 sayfa olan bu kitaplardan öğrenciler kişi başına toplam 387 sayfa okumuş görünüyor. Bu dönem içerisinde 28 bin 97 farklı kitap toplam 127 bin 590 kere okunmuş.

btmagazin.net

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir