Cumhuriyetimizin 95. Yıl Dönümü Kutlu Olsun…

Genel Manşet

19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkmasıyla Milli Mücadele’nin ilk adımı atıldı. Mustafa Kemal ATATÜRK, 29 Ekim 1923’de “Türk milletinin karakterine en uygun yönetim şekli cumhuriyettir.” vurgusuyla cumhuriyeti ilan etmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk, işgal edilmiş, paylaşılmış, yok edilmiş bir imparatorluğun küllerinden, halkına önderlik ederek, Anadolu halkıyla beraber vatanı düşmanlardan kurtarmış. Bu mücadeleyi cumhuriyet yönetimiyle taçlandırmıştır.

Cumhuriyette egemenlik milletindir. Halk kendi kendisini yönetme yetkisini temsilcileri aracılığıyla kullanır. Cumhuriyette, seçme seçilme hakkı vardır. Ve bütün vatandaşlar bu haklara eşit bir şekilde sahiptir. Milletin bütün bireyleri yönetime katılabilir ve  yönetimde söz sahibi olabilir.

Cumhuriyet bize ulus olma bilincini kazandırmıştır. Cumhuriyetin başarıları ile haklı bir gurur duyarız. Ülkemiz, İslam dünyasında laik ve demokratik, çağdaş bir ülke olarak tektir. Bunu Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete borçluyuz. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda ilerleyecektir. Buna hiçbir güç engel olamayacaktır. Ve Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır.

Yeter ki bizler, Atatürk’ün mirası olan akıl ve bilim yolundan ilerleyelim.
Yeter ki, Atatürk ilke ve devrimlerini koruyalım.
Yeter ki, Türkiye Cumhuriyeti’nin milletiyle bölünmez bütünlüğüne sahip çıkalım.

Bizler, yediden yetmişe ülkenin tüm insanları, sahip olduğumuz değerlerin kıymetini bilelim.
Bu duygu ve düşüncelerle cumhuriyetimizin 95. yılını kutlar. Büyük önder Atatürk’ü ve bu yolda canlarını feda eden şehitlerimizi sevgiyle, saygıyla ve minnetle anıyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir