29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programı

Belirli Gün ve Haftalar Genel Manşet

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programını buradan indirebilirsiniz.

HASANAĞA Ş.P.E.KADİR ÇAVUŞOĞLU İLK VE ORTAOKULU

CUMHURİYETİN 95. YILDÖNÜMÜ

KUTLAMA PROGRAMI

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA PROGRAMI

Sayın okul Müdürüm, değerli öğretmenlerim, kıymetli misafirlerimiz ve sevgili arkadaşlar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programına hoş geldiniz.

     Sevgili arkadaşlarım Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, kutlama programını arz ediyorum.
  1. Saygı Duruşu.
  2. İstiklal Marşı.
  3. Sınıf öğretmenimiz Fatih KUNTBİLEK’ in  günün anlam ve önemini belirten konuşması.
  4. 7-B sınıfından Dilek Nur KAYA’ nın konuşması
  5. 1. Sınıf öğrencilerinin “29 Ekim” şiirini okumaları
  6. 3. Sınıfların gösterisi
  7. Drama dersi öğrencilerinin 29 Ekim Oratoryosu
  8. 5. Sınıfların gösterisi
  9. 29 Ekim Cumhuriyet bayramı ile ilgili resim yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi
  10. Kütüphanemizden Eylül-Ekim ayında en fazla kitap okuyan öğrencilerimize ödüllerinin verilmesi
  11. Okulumuz korosunun gösterisi
  12. Kapanış.

1-Sizleri Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk,  silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizin anısına 1 (bir) dakika saygı duruşuna davet ediyorum. Devamında İstiklal Marşı okunacaktır.

“Benim Naçiz vücudum elbet toprak olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti ise İlelebet Payidar kalacaktır. (Mustafa Kemal Atatürk)”

2- Okulumuz sınıf öğretmenlerinden Fatih KUNTBİLEK’ i günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere buraya davet ediyorum

3- Okulumuzun 7/B sınıfı öğrencilerinden Dilek Nur KAYA’nın  öğrenci arkadaşlarımızın adına konuşmasını yapmak üzereburaya davet ediyorum.

Sayın Müdürüm, Değerli Öğretmenlerim ve  Arkadaşlarım,

Sevgili Cumhuriyet,doğum  günün kutlu olsun.İyi ki varsın ve bizimlesin.Çünkü, 29 Ekim 1923 tarihinde  “Türk  milletinin karakterine ve yaradılışına en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” diyerek ilan edilen Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir hazinedir.

Cumhuriyetin en büyük erdemi, Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir.Ulusumuz,”Cumhuriyet”le birlikte ulusal bir devletin, onurlu, özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşları haline gelmiş,devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur. Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği çağdaş uygar ülke olma yolunda laik, demokratik Cumhuriyet yönetimi ile kat ettiğimiz mesafe kanatlanarak uçan bir ulusun yolculuğundan  farksızdır.
   Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti’nin 89 yıllık öyküsü bir başarı, bir uygarlaşma öyküsüdür.  Bu büyük başarının arkasında binlerce şehidin, binlerce gazinin harcı vardır. Cumhuriyetin başarıları ile haklı bir gurur duyuyoruz ve  devraldığımız emanetin üzerine titriyoruz. Bugün Türkiye, İslâm dünyasındaki tek laik ve demokratik Cumhuriyet olup çağdaş bir ülkedir.Yaşanan ekonomik krizlere rağmen dünyanın en büyük 25 ekonomisinden biridir ve bölgesinde hatırı sayılan güçtür.

Cumhuriyetin dayandığı en büyük güç kaynağı ise, biz gençleriz. Türkiye, Atatürk’ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda hızla ilerlemektedir. Buna hiçbir güç engel olamayacak ve Türkiye Cumhuriyeti  sonsuza kadar yaşayacaktır. Yeter ki bizler Atatürk’ün mirası olan bilimsel ve akılcı yoldan ayrılmayalım.İç ve dış tehlikelere karşı   tek yürek olalım. Yorulduğumuz zamanlarda,engellerle boğuştuğumuzda ya da karşımıza aşılmaz dağlar çıktığında hep dönüp tarihimize ve atalarımızın başardıklarına  bakalım.İmkansızları başaranların torunları  olduğumuzu daima anımsayalım.Bu ülkenin başı dik gençleri olarak çıktığımız uygarlık yolculuğunda cumhuriyete sonsuza kadar sahip çıkalım ve ulusumuzdan aldığımız ışığı evrene yayalım.Nesiller boyunca cumhuriyet türküsünü  söyleyelim.

Tüm ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı’nı  içtenlikle kutlarım.Doğum günün kutlu olsun sevgili “Cumhuriyet” .Sen çok yaşa !…

“Cumhuriyet Vatan Toprağı üzerinde Milli şuurun En yüksek mertebeye ulaşması neticesinde vatan evlatlarının bağrında filizlenen bir vatan aşkı, bir vatan feryadı  bir Sevgi ateşidir. Son ferdimize kadar bu şuur biz de oldukça kim sırtımızı yere getirebilir ki…”

4- Okulumuzun 1. Sınıf öğrencilerini “29 EKİM” adlı şiiri okumak üzere buraya davet ediyorum.

5-  Şimdi de sırada 3. Sınıf öğrencilerimizin gösterisi yer almaktadır. Alkışlarınızla öğrencilerimizi alana davet ediyorum.

6-  Okulumuz drama dersi öğrencilerinin Türkçe Öğretmenimiz Sefa AVCILAR eşliğinde hazırlamış oldukları 29 EKİM ORATORYOSU’NU sunmaları için öğrencilerimizi buraya davet ediyorum.

“Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.  (Mustafa Kemal Atatürk)”

7-   Okulumuz Beden Eğitimi Öğretmeni Seda KORKMAZ eşliğinde hazırlanan 5. Sınıfların gösterisini sunmaları için öğrencilerimizi buraya davet ediyorum.

8- Okulumuzda gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı ile ilgili resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerimizi sizlere takdim ediyorum.  Ödüllerini vermek üzere sayın okul Müdürümüz Tülay Taş’ı buraya davet ediyorum.

…..

“Ulusal egemenlik öyle bir ışıktır ki onun karşısında zincirler erir,  taç ve tahtlar batar, yok olur.”

9- Şimdi de okulumuz kütüphanesinden Eylül-Ekim aylarında en fazla kitap okuyan öğrencilerimizi sizlere takdim ediyorum.

10- Müzik öğretmenimiz Özgül ARI’nın eşliğinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili şarkıları seslendirmek üzere okulumuz korosunu buraya davet ediyorum.

11. 12. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı burada sona ermiştir. Teşekkür ederim.

PROGRAMI HAZIRLAYANLAR

   Sefa AVCILAR                                                                    Serap AKSEL ALAN

Türkçe Öğretmeni                                                                 Sınıf Öğretmeni  

  Fatih KUNTBİLEK                                                                    Özgül ARI

    Sınıf Öğretmeni                                                             Müzik Öğretmeni       

   Sadık DOĞAN                                                                       Seda KORKMAZ

Görsel Sanatlar Öğretmeni                                    Beden Eğitimi Öğretmeni  

Sinan DELİBAŞ

Müd. Yard.

UYGUNDUR

26.10.2018

TÜLAY TAŞ

    Okul Müdürü

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama Programını buradan indirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir