9. Sınıf Coğrafya Nasıl Çalışılır?

Manşet

Coğrafya dersi yaşadığımız şehri, ülkeyi ve dünyayı tanımamız adına en önemli derslerden biridir. Genel kültür düzeyimizi arttırıp daha bilinçli bireyler olmamızı sağlar. Yer şekillerini öğrenmek ve harita bilgisi kazanmak için öğrencilere lise birden itibaren coğrafya dersi verilir. Tonguç Mağaza 9. sınıf coğrafya kitapları, temel konuları içerir. Yine de öğrenciler yeni tanıştıkları bir dersi nasıl çalışacakları konusunda tereddütte kalabilir. Bunun için önce coğrafya dersini iyi tanımalı daha sonra iyi taktikler geliştirmeliyiz. Diğer tüm dersler için söylendiği gibi coğrafya için de yeteneğe bağlı olduğu yargısı öğrenciler arasında sıkça dolaşır. Yetenek, dersi kavramak için kapı aralar, ama o kapıyı açmak için düzenli çalışma gerekir. Sayısal, sözel, eşit ağırlık gibi alanlar fark etmeksizin her alanda gerekli olan coğrafya dersi emek verilerek ilerletilir. Hem soru çözerek, hem okumalar yaparak hem de görsel unsurlardan yararlanarak nasıl çalışacağınızı alt başlıklar halinde belirttik.

Şekiller Kullanın

Bir bilginin zihnimizde renk ve biçim olarak canlanması her zaman daha kolaydır. Hayal gücünü etkin kullanmak coğrafyayı hem daha etkin hem de daha eğlenceli hale getirir. Bir konuyu en az yazı kullanarak nasıl anlatabilirsiniz, düşünün. Çizim yeteneğinizin iyi ya da kötü olması önemli değil. Şekilleri çizip renklendirmelisiniz. Kısa notlar halinde bu çizimleri saklayıp test çözerken, günlük tekrarlar yaparken göz atmalısınız. Tonguç Mağaza 9. sınıf coğrafya soru bankası kullanırken de bu notları sayfa aralarına yapıştırarak öğrenmeyi hızlandırabilirsiniz. Tonguç Mağaza size gerekli diğer alt yapıları sağlayacak içerikler bulundurur. Dilsiz harita kullanımı da coğrafya dersini öğrenmeyi aktif hale getirecektir. Kalıcılığı arttırmak, ezberi kuvvetlendirmek için görsel metotları defter tutarken de etkin kullanmalısınız. Konunun çekirdeğine özüne odaklanıp, detayları ağaç dalları, konu kökünü de gövdesi olarak düşünmelisiniz.

Soru Çözün ve Sorun

Bütün konuları bitirdikten sonra soru çözmeye başlamaya çalışmak hatadır. Parça parça ilerleyip bıkmadan ve sindirerek soru çözmelisiniz. Bir diğer yapılan hata ise 9. sınıf coğrafya test kitapları çözmek için sınav zamanını beklemektir. Her konuya giriş yapıldığı andan itibaren soru çözmeye başlamalısınız. Çözemediğiniz soruları mutlaka öğretmeninize ya da bildiğine emin olduğunuz birine çözdürerek doğrusunu öğrenmelisiniz. Boş bıraktığınız üzerine gitmediğiniz sorular sadece bildiklerinizi tekrarladığınızı, kendinizi ileriye taşımadığınızı gösterir. Özellikle Tonguç Mağaza’dan edindiğiniz Coğrafya 9. sınıf konu anlatımlı soru bankası çözmek faydalı olabilir. Çünkü eksik gördüğünüz yanlış yaptığınız soruya direkt olarak bakmanızı doğru cevabı görmenizi ve konuyu tekrar etmenizi sağlar. Çözemediğiniz soruyu öğretmeninize sormadan önce kendiniz kavramaya çalışın. Çözemeseniz bile beyin jimnastiği yapmak bir dahaki karşılaşılan zor sorulara hazırlıklı olmanızı sağlar. Bir derste başarı sağlanması süreklilik ile mümkündür. Bu yüzden sık aralıklarla soru çözmeyi unutmayın. Sadece sınava yönelik değil dersi öğrenmeye yönelik yaptığınız çalışmalar çok daha kalıcı ve kolay olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir